Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιωάννης Παππάς σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα της Δωδεκανήσου.

Πολιτικη Τετάρτη, 13η Ιανουαρίου 2021
34453f5311858daebae1af68a9a67117.jpg

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ι. ΠΑΠΠΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιωάννης Παππάς σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα της Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς παραβρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν τα Δωδεκάνησα καθώς και θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας.

Αρχικά έγινε συζήτηση για την εμβολιαστική διαδικασία και ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να φτάσουν τα εμβόλια μέχρι το πιο ακριτικό νησί. Ο κ. Παππάς τόνισε με τη σειρά του ότι πρέπει επίσης να δοθεί βάρος στον εμβολιασμό των τουριστικών μας νησιών προκειμένου να είναι covid free και να εκπέμψει το μήνυμα στους τουριστικούς επισκέπτες μας, ώστε να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Παππάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, αναλύοντας εκτενώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση τους και υπέβαλε στον Πρωθυπουργό σχετικό εμπεριστατωμένο υπομνηστικό σημείωμα.

Επιπλέον συζήτησαν το ζήτημα που αφορά τους δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών που τελούν υπό ειδική εκκαθάριση και ειδικότερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, με τον κ. Παππά να ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου οι χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, να προστατευθούν και να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών και επίσης να προβλεφθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους. Παρέδωσε δε, στον Πρωθυπουργό ειδική έκθεση που αφορά την τράπεζα ,τους εκκαθαριστές και τους δανειολήπτες.

Ο κ. Παππάς έκανε επίσης ειδική αναφορά στον Πρωθυπουργό για τα δωδεκανησιακά ακίνητα που ανήκουν στην διαχείριση της ΕΤΑΔ και πρέπει να αξιοποιηθούν για χάρη των τοπικών κοινωνιών. Τέλος ζήτησε τη συμβολή του, στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Κω με την συνδρομή της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε και του Υπουργείου Υγείας καθώς και την μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Κω.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα Δωδεκάνησα και θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων των νησιών μας και των κατοίκων τους.

ΠΑΠΠΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.jpg

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 3:16ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency