Δήλωση Τομεάρχη Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλουκαι Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιού ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ
Θέμα: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα περί σύγκρουσης σκαφών του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ με τουρκική ακτοφυλακίδα»
«Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, όπου αναφέρουν ότι έχει λάβει χώρα σύγκρουση δυο σκαφών του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, στην περιοχή των Ιμίων, με αφορμή παρενόχληση Ελλήνων αλιέων, που ψάρευαν στην περιοχή. Παρά ταύτα, δεν έχει ακόμη εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την ηγεσία του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το γεγονός.
Το Λιμενικό Σώμα, πιστό στην αποστολή του, υπερασπίζεται τους Έλληνες νησιώτες και ψαράδες, με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία.
Λόγω του τεταμένου κλίματος, που έχει δημιουργήσει η παράνομη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από την Τουρκία, αλλά και λόγω του ότι η αλιευτική δραστηριότητα αποτελεί τον κύριο πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας, ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως οφείλει, στο πλαίσιο των εθνικών συμφερόντων και της διαφανούς ενημέρωσης των πολιτών.
Εφόσον, δε, έχει πράγματι συμβεί το περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς την τουρκική πλευρά».
Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας