Χ. Κόκκινος: Να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και όχι ο τραμπουκισμός της Τουρκίας και των συμφερόντων - Η σύλληψη των κατασκόπων στη Ρόδο να μην καταλήξει σε παρωδία.

Πολιτικη Τρίτη, 15η Δεκεμβρίου 2020
d958c65a5e52f196bc4c7c4db54559ec.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

" Να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και όχι ο τραμπουκισμός της Τουρκίας και των συμφερόντων .
Η σύλληψη των κατασκόπων στη Ρόδο να μην καταλήξει σε παρωδία."
Με έντονο προβληματισμό υποδέχτηκε ο λαός μας την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Διαψεύστηκαν οι δίκαιες προσδοκίες μας για επιβολή κυρώσεων και έμπρακτηςκα ταδίκης των συνεχών προκλήσεων και τραμπουκισμών της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και της Κύπρου που είναι χώρες της Ε.Ε. Διαπιστώσαμε ότι ευρωπαϊκές χώρες υπερασπίστηκαν τα οικονομικά συμφέροντα τους με την Τουρκία και δεν έκαναν πράξη τα συμφωνηθέντα ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων.
Με ψυχραιμία και γρήγορες οργανωμένες κινήσεις καλούμαστε να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια που είναι ταυτισμένα με το Διεθνές Δίκαιο.Να παλέψουμε να ηττηθεί ο τουρκικός τραμπουκισμός και τα συμφέροντα που τον υποστηρίζουν.Το Διεθνές Δίκαιο να μην αντικατασταθεί από τις παράνομες απαιτήσεις του πληθυσμιακά ισχυρού!
Η ιστορία μας διδάσκει.....400χρονια σκλαβιάς,γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου, Μικρασιατική Καταστροφή (1922),ξεριζωμός των Ελλήνων της Κωνσταντινουπολης ,της Ίμβρου, της Τενέδου (1955), εισβολή στη Κύπρο (1974), Ίμια (1996),μετατροπή της Αγια Σοφίας και αλλων εκκλησιών σε τζαμί, το oruc reis λιγα μίλια εξω απο την Ρόδο και το Καστελόριζο και ίσως βάλει πλώρη για τον...Πειραιά!!!
Απαιτείται σταθερή ,μακρόπνοη και αποφασιστική εξωτερική πολιτική.Ο Ερντογάν είναι "σκληρό καρύδι", υπέρμετρα φιλόδοξος και επιθετικός ( βλ. Συρία,Ιράκ, Σομαλία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ, "πικ νικ" στα Βαρωσια κτλ). Άμεσα να δημιουργήσουμε νέες συμμαχίες στο διεθνή χώρο ,να υπάρξει εθνική ενότητα και επαγρύπνηση, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ και να "δυναμώσουμε " τις ένοπλες δυνάμεις μας. Να αξιοποιήσουμε τις ελληνικές κοινότητες στο εξωτερικό και τη γεωγραφική θέση της χώρας μας.
Οι φραστικές καταδίκες δεν σταματούν αλλά αντίθετα αποθρασύνουν την επιθετικότητα των Τούρκων ...που επιδιώκουν τάχα και προσχηματικά διάλογο με τη χώρα μας και... την ίδια ώρα πραγματοποιούν παράνομες έρευνες και ΝΑVTEX!
Τα νησιά της περιφέρειας μας είναι στο επίκεντρο των παραβιάσεων από αέρα και θάλασσα....Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκε η σύλληψη στη Ρόδο δύο (2) Ελλήνων (μουσουλμάνων στο θρήσκευμα) για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ομολόγησαν και οι ίδιοι.....Η υπόθεση είναι σοβαρή και έχει μεγάλο βάθος..... Θα προκαλέσει τον κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα τους ακρίτες μας , αν η υπόθεση καταλήξει σε παρωδία και οι φερόμενοι ως κατάσκοποι βρουν ντόπιους ή ξένους "προστάτες". Η ύποπτη συμπεριφορά τους είναι γνωστή σε πολλούς και είχαν απασχολήσει και το κοινοβούλιο μας.
Τέλος να θυμίσω ότι το 2018 δύο (2) Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθηκαν παράνομα από Τουρκική περίβολο στον Έβρο και απελευθερώθηκαν μετά από έξι (6) μήνες. Ήταν κλεισμένοι στις φυλακές της Edirne( Ανδριανούπολης) και είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία (!) που ποτέ δεν έκαναν......
Ας γίνει αντιληπτό πως η υποχωρητικότητα βλάπτει σοβαρά τη χώρα μας και την εθνική μας υπερηφάνεια και ότι με τα εθνικά μας θέματα κανείς δεν δικαιούται να παίξει!
Χαράλαμπος Κόκκινος
επικεφαλής του Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου"/Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου-
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π.Ε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
33 °C
Τετάρτη, 9 Ιουλίου 8:15ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency