Η εταιρεία «ΟΚΤΑΝΑ Α.Ε.» αναλαμβάνει την επισκευή της Αγίας Παρασκευής στην Κω - Στα 278.181,84€ χωρίς Φ.Π.Α το κόστος

Κοινωνια Πέμπτη, 10η Δεκεμβρίου 2020
a8143fe9d76fc687436b6ce455ef00f1.jpg

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Ο οικονομικός φορέας «ΟΚΤΑΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» αναλαμβάνει την επισκευή – αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Κω.

Να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν στα 483.210,00 ευρώ, με την εταιρεία ''ΟΚΤΑΝΑ ΑΕ'' να δίνει μέση έκπτωση 32,64% επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης και συνολικό ποσό προσφοράς 278.181,84 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 17%).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 28/5/20 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε ως προσωρινό ανάδοχο για την κατασκευή του έργου, τον οικονομικό φορέα «ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΜΙΧ.- ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΟΔ. Ο.Ε.» ο οποίος είχε δώσει μέση έκπτωση 38,39% επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης και συνολικό ποσό προσφοράς 254.434,90€ πλέον Φ.Π.Α. 17%. Στις 31/8/20 όμως με νέα απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας απέρριψε από την συνέχεια της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, τόσο την εταιρεία «ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΜΙΧ. - ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΟΔ. Ο.Ε.» όσο και την εταιρεία «VAST - MAKE I.K.E. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν Μη Αποδεκτές, κατόπιν εκδόσεως των υπ’ αριθμ. 831 και 832/2020 Αποφάσεων της Α.Ε.Π.Π. και του υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΔ ΤΠΝΜΚΠΑ/447672/50551/1684/656/20-08-2020 εγγράφου - απάντησης της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά τον σεισμό της 21ης Ιουλίου του 2017 οι σοβαρότερες βλάβες στην Αγία Παρασκευή εμφανίζονται στις λιθοδομές πλήρωσης μεταξύ των υποστυλωμάτων κυρίως στις δύο επιμήκεις πλευρές του Ναού (βόρεια και νότια πλευρά). Οι βλάβες αυτές εντοπίζονται κυρίως από τη στάθμη +3.60 και πάνω και είναι διατμητικού τύπου (λοξές) γύρω από τα ανοίγματα (φεγγίτες και παράθυρα). Στα υποστυλώματα δεν παρατηρήθηκαν αστοχίες με εξαίρεση μια λοξή ρωγμή στο γωνιακό υποστύλωμα της βόρειας όψης. Στα εσωτερικά υποστυλώματα δεν εντοπίζονται βλάβες. Ρωγμές κυρίως καμπτικού τύπου εντοπίζονται στα εσωτερικά τόξα από οπλισμένο σκυρόδεμα κυρίως στα άκρα τους αλλά και στο μέσον. Πολύ σημαντικές βλάβες σε σημείο πλήρους αποδιοργάνωσης παρουσιάζονται στο ιερό του Ναού (ανατολική όψη). Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βλάβες στις λιθοδομές του ναού είναι γενικευμένες και χαρακτηρίζονται ως “μεγάλης σπουδαιότητας" που επηρεάζουν τη γενική ευστάθεια του κτιρίου (γενικού χαρακτήρα) βάσει ΦΕΚ 2661/Β/18.10.13.

Για την επισκευή του Ιερού Ναού απαιτείται η εκτέλεση μιας σειράς εργασιών, όπως περιγράφονται παρακάτω:

1. Χωματουργικά – Καθαιρέσεις
2. Σκυροδέματα
3. Επιχρίσματα
4. Επενδύσεις – Επιστρώσεις
5. Ξύλινες – Μεταλλικές κατασκευές
6. Λοιπά – Τελειώματα (χρωματισμοί)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
«Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Αναβλήθηκαν για αύριο οι Ποδηλατικοί Αγώνες Special Olympics

Για αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε το σημερινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κω

astynomianew.webp
Συνελήφθη στην Κω 80χρονος ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου

Ο 80χρονος προσέγγισε ανήλικη σε δημόσιο χώρο και επιδίωξε συνάντηση μαζί της με παραπλανητικό μέσο την παροχή χρηματικού ποσού, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς στο σημείο συνάντησης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
15 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 6:42ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας