Έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε 16 σχολεία της Κω μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Πολιτικη Δευτέρα, 7η Δεκεμβρίου 2020
d1f6f6bb46ff565092f5bb92ecce798f.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Έργα παντού. Προσβάσιμοι στα ΑμεΑοι χώροι των σχολείων!

Μια ακόμη πρόταση του Δήμου Κω, για έργα βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας σε δεκαέξι (16) σχολικές μονάδες του νησιού μας, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και χρηματοδοτείται με 29.250 €.

Πρόκειται για έργα κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικά κτίρια του Δήμου.

Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση σχεδόν πριν ένα χρόνο, στις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Οι κατασκευές θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου Περιβάλλοντος& Ενέργειαςκαιτη νομοθεσία για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί τα παρακάτω σχολεία: 2ο Νηπιαγωγείο Κω, 3ο Νηπιαγωγείο Κω, 6ο Νηπιαγωγείο Κω, Ειδικό Νηπιαγωγείο ΑΜΕΑ Κω, 1ο Νηπιαγωγείο Πυλίου, 2ο Νηπιαγωγείο Πυλίου, 1ο Νηπιαγωγείο Αντιμάχειας, Νηπιαγωγείο Καρδάμαινας, 1ο Νηπιαγωγείο Κεφάλου, 2ο Νηπιαγωγείο Κεφάλου, 3ο Δημοτικό Κω, 4ο Δημοτικό Κω, Δημοτικό Αντιμάχειας, Δημοτικό Καρδάμαινας, Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας, Γυμνάσιο Κεφάλου.

Με την υλοποίηση των έργων διασφαλίζεται, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων, η δυνατότητα προσβασιμότητας και ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στην εκπαίδευση, αλλά και η βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ο Δήμος Κω έχει σε προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες του νησιού μας, σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και υλοποιεί έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας των σχολείων μας.

Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
eksetaseis-egkumosuni-1.jpg
Πρόγραμμα υποστήριξης σε εγκυμονούσες του νησιού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε εγκυμονούσες του νησιού και αφορά στην παροχή πακέτων βρεφικών ειδών.

stighmiotipo-othonis-2025-07-09-080048.png
IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές από χθες 8 Ιουλίου

Αυξήθηκαν στα 1.000 ευρώ τα ημερήσια όρια μέσω IRIS, με 500 ευρώ για P2P και 500 ευρώ για P2B

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
26 °C
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 4:24ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency