Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη για παράταση των μέτρων στήριξης των ναυτικώνημερόπλοιων. Κατάθεση Αναφοράς

Πολιτικη Παρασκευή, 20η Νοεμβρίου 2020
8b357ba57a9e6ee15ff01f1df0b64155.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

''Ανάγκη για παράταση των μέτρων στήριξης των ναυτικώνημερόπλοιων. Κατάθεση Αναφοράς''

Κοινή αναφορά κατέθεσαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης των ναυτικών που εργάζονται στα ημερόπλοια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στηριζόμενοι σε σχετική επιστολή του Σωματείου Ημερόπλοιων Τουριστικών Σκαφών Κέρκυρας, επισημαίνουν ότι ο κλάδος, λόγω και της μειωμένης φετινής τουριστικήςκίνησης, βιώνει σημαντικό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων της πανδημίας,με αποτέλεσμα πολύ ναυτικοί ημερόπλοιων να βρίσκονται σε παρατεταμένο καθεστώς ανεργίας, ακόμη και σήμερα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, υπογραμμίζεται στην σχετική αναφορά, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτικών της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ η σχετική ρύθμιση (παρ. 4 , άρθρο 40, ΦΕΚ 90, τεύχος Α, 01-05-2020, Μέτρα στήριξης ναυτικών) που προέβλεπε κατ’ εξαίρεση πρόγραμμα επιδότησης ανέργων ναυτικών για 6 μήνες, έληξε στις 30/10/2020, την ώρα που αρκετοί ναυτικοί ημερόπλοιων και οι οικογένειές τους είναι αντιμέτωποιμε τις αρνητικές συνέπειες της διπλής κρίσης. Ειδικά εν μέσω μιας ακόμη περιόδου εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία της Οικονομίας και ενώ η τουριστική περίοδος έχει ουσιαστικά εκπνεύσει, η παράταση της εν λόγω ρύθμισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε ο κλάδος των ναυτικών ημερόπλοιων να μπορέσει να επιβιώσει. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να λάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img_7867.jpeg
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με τον Γενικό Γραμματέα ΤΕΕ Αντώνη Γιαννικουρή

Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

astynomianew.jpg
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στην Κω

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-131924.png
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 11:23ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας