Καραμανλής: Εξετάζεται η αεροπορική συνδεσιμότητα με το Καστελλόριζο

Κοινωνια Σάββατο, 31η Οκτωβρίου 2020
91e0064a1e2ba288e2d918517dfd9e45.jpg

«Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στο ακριτικό Καστελλόριζο», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Το ζήτημα της συνδεσιμότητας του Καστελόριζου με την υπόλοιπη Ελλάδα έθεσε σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προς την υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Κάθε χειμώνα ζουν στο Καστελλόριζο 300 – 400 άνθρωποι, μεταξύ τους 40 – 50 παιδιά, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Η ερώτηση δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Για να πάω στο Καστελλόριζο, πήγα στη Ρόδο και έτρεχα να προλάβω το μικρό αεροπλάνο για να φτάσω. Το καράβι από την Ρόδο θέλει δέκα ώρες για να φτάσει. Θα ήθελα να μάθω αν η άμεση σύνδεση Αθήνας με Καστελλόριζο είναι στα σχέδιά σας», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στο ακριτικό Καστελλόριζο. Ο δημοτικός αερολιμένας διαθέτει διάδρομο μόλις 795 μέτρων, ενώ και το δάπεδο έχει χωρητικότητα για μια θέση αεροσκάφους. Η ΥΠΑ το 2012 είχε πει ότι η επέκταση διαδρόμου είναι αδύνατη γιατί πέφτει σε κρημνώδες έδαφος. Βρήκε προβλήματα και από το νότο, ενώ το νησί είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αρχαιολογικό χώρος», απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, συμπληρώνοντας ότι «έχει δημοπρατηθεί η ανακαίνιση κτιριακών υποδομών με το έργο να φτάνει 65.000€».

Το πρόβλημα με το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου εστιάζεται στον μικρό διάδρομο, όποτε κατά τον κ. Καραμανλή αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι το αν είναι προτιμότερο να επιδοτηθούν οι αεροπορικές εταιρίες για να αγοράσουν μικρότερο αεροσκάφους που θα μπορεί να προσγειωθεί στο νησί ή θα γίνει επέκταση του αεροδιαδρόμου.

Πηγή: ethnos.gr
Σοφία Σπίγγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
syllhpsh-narkotika-kos-f-(8).jpg
Συνελήφθη άλλος ένας ημεδαπός που εμπλέκεται σε διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην Κω

Κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό κάνναβης, 55 γραμμ. κοκαΐνης, 7.980 ευρώ , ζυγαριά ακριβείας κ.α.

stighmiotipo-othonis-2025-08-06-090733.png
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Τι είδε ο Υπουργός Υγείας σε Κω και Κάλυμνο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

515501120_1191535713013930_3934585128822105696_n-1200x800.webp
Η Ερμιόνη Γκίκα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοϊα στα σκάφη ILCA 6

Mία ακόμη κορυφή για την καταπληκτική Ερμιόνη Γκίκα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Κόσμο Νεανίδων στην Ολυμπιακή κλάση ILCA 6.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
25 °C
Πέμπτη, 7 Αυγούστου 12:09ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency