Η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα politischios.gr που αποκαλύπτει ότι είναι αμφίβολο αν η Κως και τα υπόλοιπα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού θα διατηρήσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ αφού, όπως είπε, οι ροές είναι μειωμένες και η αποσυμφόρηση συνεχής.
Η δήλωσή του:
«Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. καταργήθηκε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να τον παραδώσει στους δανειστές. Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του συνέδεσαν τον Φ.Π.Α. με τον υπερκορεσμό των δομών, που παύει να υπάρχει από 31/12/2020 και αυτό σημαίνει ότι καταργείται ο νησιωτικός Φ.Π.Α. βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να συζητήσουμε σε επίπεδο Ε.Ε.. Πλέον οι δομές αποσυμφορούνται και είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει υπερπληθυσμός στα νησιά στις 31 Δεκεμβρίου».
Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση της τέλεσης του αδικήματος των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία αεροσκαφών, αλλά και το πώς προκλήθηκαν οι παρεμβολές σε όλες σχεδόν τις συχνότητες του FIR Αθηνών.
Στην προβλήτα μπροστά από το Διοικητήριο, στην πόλη της Κω, η καθιερωμένη Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην πόλη της Κως από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026.