Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νεκτάριου Σαντορινιού και Νίκου Συρμαλένιου
«Ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα»
Οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Η αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και βασίζεται σε πρόσφατη επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνει τις μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις που η πανδημία και η μείωση της τουριστικής κίνησης έχουν επιφέρει στα νησιά.
Η ενδυνάμωση, υπογραμμίζουν οι βουλευτές Ν. Σαντορινιός και Ν. Συρμαλένιος, του ακτοπλοϊκού δικτύου των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, έστω και τώρα, θα βοηθήσει σημαντικά την εγχώρια τουριστική κίνηση, διευκολύνοντας τους Έλληνες επισκέπτες να μεταβούν στα νησιά για το υπόλοιπο της περιόδου, στηρίζοντας, κατ΄ επέκταση, τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις.
Η Κυβέρνηση, μη κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών και κάνοντας τη μια λάθος επιλογή μετά την άλλη στα ζητήματα του τουρισμού, φέρει ακέραιη την ευθύνη της ανυπαρξίας ενός σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ίδιων των νησιωτών.
Οι προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει για αύξηση των δρομολογίων και για στοχευμένο ανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να εξυπηρετηθεί η τουριστική κίνηση και να καλυφθούν οι νησιωτικές ανάγκες, είναι επίκαιρες, ρεαλιστικές και απαντούν στα προβλήματα βιωσιμότητας των νησιών. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει την χωρίς ουσία επικοινωνιακή ρητορική και να αποφασίσει επιτέλους να εφαρμόσει πολιτικές για τα νησιά, πριν το ρήγμα στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό τους, βαθύνει δραματικά.
Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας