Έφη Αχτσιόγλου από Ρόδο: Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή

Πολιτικη Τετάρτη, 15η Ιουλίου 2020
1b1b6a7f03ecd0fb86a2ee518e1e6179.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Έφη Αχτσιόγλου από Ρόδο: Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή

Το νησί της Ρόδου, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, επισκέφθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτής Επικρατείας, πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Την Έφη Αχτσιόγλου στην πρωινή περιοδεία συνόδευαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γάκης, ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Αντώνης Αποστολίδης, τα μέλη της ΝΕ Βασίλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαρίνος, Τάκης Μιχαηλίδης και Σάββας Χριστοδούλου, καθώς και μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε τους δρόμους στο κέντρο της πόλης. Εκεί συνομίλησε με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν τα εντεινόμενα οικονομικά αδιέξοδα και τη μεγάλη ανησυχία τους. «Η κατάσταση στην οικονομία και στην αγορά εργασίας είναι ένα ηφαίστειο που βράζει και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για να στηριχθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα» είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Κορύφωση του πρωινού προγράμματος αποτέλεσαν οι συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚΡ, τα Σωματεία και τα Επιμελητήρια. Η εντεινόμενη ανεργία, η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο σχεδόν μηδενικός τζίρος στα καταστήματα, ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό, τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες εποχικών εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα της συζήτησης.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέλυσε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» για τους συγκεκριμένους κλάδους και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων, προσθέτοντας ότι «η εικόνα αυτή δυστυχώς χειροτερεύει στα νησιά της χώρας μας» και σημειώνοντας ότι «η οικονομική δραστηριότητα στη Ρόδο εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον τουρισμό και αυτό σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στις αναταράξεις από την πανδημία. Κυρίως όμως σημαίνει ότι η μη ύπαρξη μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση επιδεινώνει και επιταχύνει την ύφεση».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Δημοσιονομική ευχέρεια στο κράτος υπάρχει. Η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίζει τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μία συνειδητή πολιτική επιλογή».

Το βράδυ η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στο θερινό κινηματοθέατρο Ρόδον για τα εργασιακά, όπου παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους άξονες στήριξης της εργασίας, των ελευθέρων επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας στην εποχικότητα των νησιών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας, της εργασίας, των ελευθέρων επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας.

Σκοπός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι η χώρα να ανταπεξέλθει καθολικά και άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τις συνέπειες της πανδημίας και τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και όσους/όσες θίγονται από την απουσία επαρκών μέτρων στήριξης. Οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα του προγράμματος που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ενώπιον της κοινωνίας και του λαού.

Φτάνει πια με την κυβέρνηση των «αρίστων».

Το Γραφείο Τύπου.-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
img_7867.jpeg
Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με τον Γενικό Γραμματέα ΤΕΕ Αντώνη Γιαννικουρή

Στο επίκεντρο ο χαρακτηρισμός του οδικού δικτύου, η Κατηγορία 5 και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

astynomianew.jpg
Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στην Κω

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κω ένας 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-131924.png
Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Κω περιλαμβάνουν επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων και παραδοσιακούς χορούς

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 4:36ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας