''Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου'' - Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων Νισύρου

Πολιτικη Δευτέρα, 13η Ιουλίου 2020
ead0e95f7d6b2b4afd2dfabee84c39d3.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Ιστορική στιγμή για τους Δήμους Κω & Νισύρου

Υπογράφηκε χθες στη Νίσυρο, παρουσία των Δημάρχων, Κω Θεοδόση Νικηταρά και Νισύρου Χριστοφή Κορωναίου, η σύμβαση παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων Νισύρου, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω Κώστα Χόνδρο και τον εκπρόσωπο της ΔΗΤΟΥΡΕΝ (Δημοτικές Τουριστικές Επιχειρήσεις Νισύρου - Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ) Αντιδήμαρχο Νισύρου Δημήτρη Χασαπλαδάκη.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η μεταφορά της διαχείρισης στο Δήμο Νισύρου μιας πλουτοπαραγωγικής πηγής, όπως το καταφύγιο στους Πάλους, που μέχρι σήμερα δεν απέδιδε έσοδα, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μεγάλες δυνατότητες να στηρίξει την ανάπτυξη του τόπου, με συνεργασία, σχεδιασμό, τεκμηρίωση και πολλή δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλή συνεργασία του Δήμου Κω με τους Δήμους Νισύρου και Αστυπάλαιας, εκτός από το Λιμενικό Ταμείο, διευρύνεται με τον υπό συγκρότηση Αναπτυξιακό Οργανισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά στο Καταφύγιο Πάλων η κατάσταση των υποδομών είναι σε κακό επίπεδο, με συνέπεια την αδράνεια μιας σημαντικής υποδομής για το νησί και την περιοχή μας και την απώλεια εσόδων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, η οποία είναι για 10 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία δεκαετία, η ΔΗΤΟΥΡΕΝ θα επενδύσει στην αναμόρφωση του Καταφυγίου, θα αυξήσει τη χωρητικότητα και τα έσοδά του, με την καλή λειτουργία της λιμενολεκάνης και αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής, πάντα υπό την εποπτεία και έγκριση του Λιμενικού Ταμείου.

Γραφείο Τύπου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
mikroviologiko_ergastirio_16_1.jpg
Kλειστά τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Κω, σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

astynomia-1.jpg
Τροχαίο με εγκατάλειψη στην Κέφαλο - Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.

20251105_152947_copy_1600x1200.jpg
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του πάρκινγκ στη Ζιά

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου στάθμευσης που νοίκιασε ο Δήμος Κω στη Ζιά, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency