Πρόθεση δημιουργίας νέων δομών εκπαίδευσης σε Αρχαία Ολυμπία και Κω - Διευρύνεται η συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Κοινωνια Τρίτη, 7η Ιουλίου 2020
1726d2566a87b4c9dced42e8552892f6.jpg

«Διευρύνεται η συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και ΕΑΠ. Πρόθεση δημιουργίας νέων δομών εκπαίδευσης σε Αρχαία Ολυμπία και Κω»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, με τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ΕΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς, ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συμφωνήθηκε η συνέχιση λειτουργίας της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που υποστηρίζει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το ΕΑΠ.

Την περίοδο της πανδημίας η ηλεκτρονική πλατφόρμα έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου να συνεχίσουν να παρακολουθούν απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή τα μαθήματα των σχολών τους από το δικό τους χώρο.

Στη συνάντηση τέθηκαν δύο ακόμα ζητήματα που αφορούν στην πρόθεση δημιουργίας δύο νέων δομών εκπαίδευσης, μία στην Αρχαία Ολυμπία και μία στην Κω.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η δομή εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία λόγω του μεγέθους του ιστορικού και πολιτιστικού της κεφαλαίου, ενώ για την Κω υπάρχει πρόθεση δημιουργίας έδρας ή παραρτήματος του ΠΜΣ ''Διοίκηση Μονάδων Υγείας'' προκειμένου να υπάρξει αναδειχθεί η Ιπποκρατική ταυτότητα του νησιού.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείου Τουρισμού και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250818_125005_copy_1600x1200.jpg
Κραυγή αγωνίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κω για να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.

stighmiotipo-othonis-2025-08-18-094233.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Χαλήλ Τλε

Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 8:45ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency