ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο τουρισμό
Ο Ν. 4690/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 13.6.2020 επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στην προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων να επιβιώσουν αυτό το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα.
Αν κάποιοι βρίσκουν λόγο να πανηγυρίζουν για όλα τα παραπάνω, συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:
α. ή είναι μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεστιάτορες,
β. ή είναι κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη κομμάτων που στηρίζουν το κεφάλαιο,
γ. ή ανήκουν σε εκείνη την ομάδα μέσα στο εργατικό κίνημα που πασχίζουν να μας πείσουν ότι μας αξίζουν τα ψίχουλα, ότι θα ζούμε μονάχα όταν η εργοδοσία έχει κέρδη.
Επειδή για μας τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας η ζωή μας δεν μπαίνει σε ζύγι ανάλογα με το πόσα βγάζει το εργοδότης, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να παραμείνουμε ζωντανοί, υγιείς, αξιοπρεπείς.
Όλα μας τα αιτήματα εξακολουθούν και είναι επίκαιρα. Τίποτε δεν τελείωσε.
Θα προχωρήσουμε μέχρι να επαναπροσληφθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος του κλάδου.
Μέχρι να μπει σπίτι μας το εισόδημα που είχαμε υπολογίσει για να επιβιώσει η οικογένειά μας.
Μέχρι να ανασταλούν, αντί για τη δουλειά μας, όλες οι χρεώσεις και πληρωμές σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία.
Μέχρι να μας διασφαλίσουν, κράτος και εργοδοσία, ότι θα πάρουν όλα τα μέτρα για να μείνουμε στη δουλειά μας υγιείς και ασφαλείς.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
19/06/2020
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πρόταση του Γρηγόρη Μελά προς τον Δήμαρχος Κω.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.
Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.