Ε.Γ.Ε. : Με αφορμή την απόδοση δικαιοσύνης στη δίκη της Ελ.Τοπαλούδη

Κοινωνια Δευτέρα, 18η Μαΐου 2020
a53ef38224066747d7e6f5700d924ae4.jpg

Με αφορμή την απόδοση δικαιοσύνης στη δίκη της Ελ.Τοπαλούδη

Ηθική δικαίωση και μόνο νιώθει κανείς μετά την απόδοση της δικαιοσύνης με την επιβολή της ανώτατης ποινής που προβλέπει ο νόμος, στους δύο δολοφόνους για το αποτρόπαιο έγκλημα που στέρησε τόσο βάναυσα τη ζωή μιας νέας κοπέλας στη Ρόδο και συγκλόνισε τη χώρα. Το αγωνιώδες αίτημα για δικαιοσύνη από την οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη και από ολόκληρη την κοινωνία ήταν διάχυτο παντού, γιατί η Ελένη έγινε κομμάτι της ζωής όλων μας. Η Ελένη έγινε η κόρη και αδελφή μας. Η δικαίωση είναι μία ουσιαστικά νίκη της ελληνικής Δικαιοσύνης στο πεδίο των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η γενναία αγόρευση της Εισαγγελέως απέδειξε το αυταπόδεικτο: Ο βιασμός είναι χρήση βίας του ¨ισχυρού¨ απέναντι στον ¨αδύναμο¨, μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στυγερή δολοφονία είναι αφαίρεση ζωής. Ο δε διασυρμός του θύματος και μετά θάνατο, ένας επαναλαμβανόμενος βιασμός. Η κ. Εισαγγελέας έδωσε φωνή σε όλα τα θύματα της έμφυλης βίας και μάς θύμισε πως ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας, από όπου και αν προέρχεται δεν πρέπει να σταματήσει.

Μακάρι από τη δίκη αυτή που παρακολουθήσαμε με αγωνία πλάι στους χαροκαμένους αξιοπρεπείς γονείς, να βγει κάτι καλό. Να δούμε επιτέλους καθολική κινητοποίηση της κοινωνίας , ώστε να ανατραπούν οι κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, να αποβληθούν οι κοινωνικές παθογένειες, γιατί διαφορετικά με την ανοχή μας γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοια εγκλήματα. Έχουμε ευθύνη και χρέος να μεγαλώνουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά με τις αξίες του σεβασμού της προσωπικότητας και της ελευθερίας του άλλου, αποτρέποντας τα από κάθε βίαιη συμπεριφορά.

Ας μην μείνει αυτό το φρικτό έγκλημα , ακόμα ένα στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών , και η Ελένη να μην είναι ακόμη ένα θύμα, αλλά το σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, ώστε η κάθε Ελένη να μην ζει με διαρκή φόβο και να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας της έκφρασης .

Το Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ( Ε.Γ.Ε.)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 10:18ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency