Κορωνοϊός: Δύο ακόμα μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Κοινωνια Παρασκευή, 15η Μαΐου 2020
9c68543d87ae22fe326bf5a0c1fa88a7.jpg

Συνολικά τέσσερα τα κρούσματα σε μετανάστες στο νησί

Δύο ακόμα μετανάστεςπου έφτασαν στη Λέσβοστις 6 Μαΐου, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη είχαν εντοπίστει και άλλα δύο κρούσματα, επομένως τέσσερις από τους 70 μετανάστες που έφτασαν στο νησί από την Τουρκία, είναι θετικοί στον φονικό ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι τα κρούσματα δεν βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, καθώς ήδη, από την 1η Μαρτίου, όσοι μετανάστες εισέρχονται στα ελληνικά νησιά δεν εισάγονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά σε ειδικές δομές καραντίνας.

Στην Δυτική Λέσβο η δομή βρίσκεται σε χώρο που νοίκιασε το Υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κοντά στην παραλία Ευθαλού, κοντά στον Μόλυβο. Η περιοχή βρίσκεται πολύ μακριά από τη δομή της Μόριας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό των δύο πρώτων κρουσμάτων, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι θετικοί στον ιό μετανάστες να αποτελούν «εσκεμμένη ενέργεια» της γειτονικής χώρας.

«Τα "δώρα" της γείτονος είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνα. Ας σκεφτούν επιτέλους κάποιοι και την πιθανότητα να είναι και εσκεμμένες οι ενέργειες αυτές» γράφει χαρακτηριστικά ο Ταξιάρχης Βέρρος.
protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
28 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 10:27ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency