Ο κ. Μηταράκης ζητάει από τους Δημάρχους Κω, Λέσβου, Χίου, Σάμου & Λέρου χώρους για παραμονή σε καραντίνα των ενδεχόμενων νέων αφίξεων μεταναστών

Πολιτικη Δευτέρα, 30η Μαρτίου 2020
53936c6435ace4b28f26c012f1f596e3.jpg

Η επιστολή εστάλη χθες Κυριακή 29 Μαρτίου.

Με επιστολή του στους Δήμους των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ζητά να του υποδειχθούν «οι βέλτιστες τοποθεσίες για παραμονή σε καραντίνα» των ενδεχόμενων νέων αφίξεων μεταναστών, οι οποίες μπορεί να είναι είτε δομές είτε ξενοδοχεία.

Στην αιτιολόγησή του ο Υπουργός για την απαίτησή του αυτή που έρχεται ως έκτακτο μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό, σημειώνει: «Από 1η Απριλίου, παρά την λήξη της ΠΝΠ για την αναστολή υποβολής αιτημάτων ασύλλου, δεν θα λειτουργήσει για λόγους δημόσιας υγείας η Υπηρεσία Ασύλου και κατά συνέπεια για το προσεχές διάστημα δεν θα είναι εφικτή η υποβολή αιτημάτων, από μετανάστες που εισέρχονται από 1η Απριλίου και μετά».

Τονίζοντας μεταξύ άλλων «ότι το κρίσιμο ζητούμενο είναι η απομόνωση σε καραντίνα όσων θα εισέλθουν από 1η Απριλίου».

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε ανακοίνωση του τονίζει χαρακτηριστικά:

Επειδή το θέμα είναι μείζονος σημασίας και η αρμόδια απάντηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου πρέπει να διαβιβαστεί στο Υπουργείο μέχρι τις 31 Μαρτίου, αύριο συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. διά περιφοράς λόγω της πανδημίας) στο οποίο οι σύμβουλοι θα τοποθετηθούν γραπτώς. Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τους αρχηγούς των παρατάξεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-15-100749.png
Μιχάλης Σαρηγιάννης: Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού του στο Αφγανιστάν

Ο Κώος φωτογράφος Μιχάλης Σαρηγιάννης παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ταξιδιού του στο Αφγανιστάν, μεταφέροντας εικόνες και εμπειρίες από την περιπλάνησή του στη χώρα

stighmiotipo-othonis-2026-10-15-095202.png
Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου το 4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ»

Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2026, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω «Δημήτρης Παππούλης», το 4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ», έναν θεσμό αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον αθλητισμό του νησιού μας.

3o-dimotiko.jpg
Γ. Κίτσης: Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω

Το Υπουργείο Παιδείας διαβίβασε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω το αίτημα για ένταξη της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ή σε προγράμματα της Περιφέρειας.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 10:29ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας