ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανένας ανυπεράσπιστος στην επιδημία και στην επίθεση της εργοδοσίας!
Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ προτάσσει την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορονοϊού.
Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.
Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δε φτάνουν στο ελάχιστο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, που είτε απολύθηκαν, είτε εργάζονται με κάθε είδους ελαστικής εργασίας. Όπως επίσης των χιλιάδων εργαζόμενων που εργάζονται εποχικά και έχουν μείνει στον αέρα και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την αυξανόμενη εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Με δική της εντολή, παρόπλισε τις επιθεωρήσεις εργασίας σε κάθε περιοχή, αφήνοντας τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους, δίνοντας το ελεύθερο στην εργοδοσία, να αφήνει απλήρωτους, να απολύει , να απασχολεί εργαζόμενους πέρα του νόμιμου ωραρίου και τόσα άλλα.
Στο στόχαστρο μπαίνει και το Δώρο Πάσχα, που με εντολή της κυβέρνησης μπορεί να καταβληθεί το καλοκαίρι!!! Καμία δουλειά δεν έχει η κυβέρνηση με τα λεφτά των εργαζομένων , το Δώρο να καταβληθεί στην ώρα του.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και μπροστά σε μία αστείρευτη πηγή απαλλαγών και ενισχύσεων προς την εργοδοσία, η κυβέρνηση έχει επιλέξει ποιους θα στηρίξει.
Εμείς πρέπει να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να πάρουμε τα μέτρα μας. Να μην επιτρέψουμε να γίνουμε «θύματα» σε συνθήκες πανδημίας.
Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.
Σε αυτές τις συνθήκες και με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας, επαφής και συλλογικής παρέμβασης ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει ανυπεράσπιστος.
Δε βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία της οικογενείας μας, την δημόσια υγεία.
Απαιτούμε:
23/03/2020
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας