Κακοκαιρία: «Ποτάμια» οι δρόμοι στη Ρόδο - 9 ώρες έκανε να «δέσει» το «Blue Star 2» στο λιμάνι του νησιούρο

Κοινωνια Σάββατο, 15η Φεβρουαρίου 2020
3d33e5983d78c06fddbdf432edd21021.jpg

Σε πολλές περιοχές της Ρόδου, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αναγκάζοντας κάποιους να βγουν στους δρόμους ακόμα και με... κανό - Έσταζε η οροφή στο αεροδρόμιο του νησιού - Ματαιώθηκαν πτήσεις, εννέα ώρες έκανε να «δέσει» το «Blue Star 2» στο λιμάνι του νησιού.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι επικράτησαν το Σάββατο, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στο νησί. Τα κυριότερα προβλήματα από την κακοκαιρία επικράτησαν σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου. Αρκετοί χείμαρροι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια», ενώ σε αρκετούς οικισμούς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από το νησί.

Κακοκαιρία στην Ρόδο


Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ανοιχτά της Ρόδου παρέμεινε περίπου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα το πλοίο «Blue Star 2», λόγω των ισχυρών ανέμων. Το πλοίο έφτασε στο νησί το πρωί, αλλά στάθηκε αδύνατο να «δέσει» στο λιμάνι, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Από εκείνη την ώρα έπλεε στα ανοιχτά της Ρόδου, περιμένοντας να πέσουν λίγο οι άνεμοι, για να μπορέσει να μπει στο λιμάνι. Στο πλοίο επέβαιναν 249 άνθρωποι και τελικά «έδεσε» λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Μία πτήση της Αegean, δε, με προορισμό τη Ρόδο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.
Μάλιστα, το αεροσκάφος έκανε τρεις προσπάθειες για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά χωρίς επιτυχία. Το συμβάν ταλαιπώρησε δεκάδες επιβάτες, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου έσταζε η σκεπή, με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε πρόχειρες λύσεις, τοποθετώντας τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούν οι επιβάτες στα σημεία ελέγχου για τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τοποθέτησαν και ειδικές σημάνσεις, προειδοποιώντας τον κόσμο για την ολισθηρότητα του διαδρόμου, εξαιτίας της βροχόπτωσης.



Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε... χειμάρρους και τους πολίτες να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ακόμα και... κανό! Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, κάτοικος του χωριού Λάρδος, για να μπορέσει να μετακινηθεί στους πλημμυρισμένους δρόμους, επιστράτευσε το συγκεκριμένο μέσο.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στα social media και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral:

Κακοκαιρία: Με κανό κυκλοφορούν στους δρόμους της Ρόδου

πληροφορίες από rodiaki.gr, protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
limeniko-tameio.webp
Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Κω στην Κω, για το 2026

Εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για την αποτροπή και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, με στόχο την ενημέρωση των εθελοντών και των πολιτών.

dhmarxeio5.jpg
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Κω την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου - Δείτε τα θέματα

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κω, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ζωντανή μετάδοση μέσω του YouTube.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 10:47ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας