Η συνέντευξη τύπου του κ. Σφακιανάκη,τι είπε για τα ανώνυμα σχόλια και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα

Αστυνομικο Τρίτη, 12η Ιουλίου 2011
Η συνέντευξη τύπου του κ. Σφακιανάκη,τι είπε για τα ανώνυμα σχόλια και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα

 

sorokakh-sfakianakhs

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο Κυπριώτης η συνέντευξη τύπου σχετικά με την διοργάνωση Ημερίδας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.Ο Διευθυντής της Β. Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Στέργος Σεντονάς αφού καλωσόρισε τον κ. Σφακιανάκη(Διευθυντής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) του έδωσε τον λόγο.

 

 

Ο Κ. Σφακιανάκης ξεκαθάρισε πως σκοπός της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να μπαίνει όλος ο κόσμος στο ίντερνετ με ασφάλεια καθώς όπως δήλωσε ''χωρίς το ίντερνετ δεν μπορούμε να ζήσουμε'' .Ακόμα μίλησε για την αυριανή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ(Κυπριώτης) η οποία είναι ανοικτή προς όλους του πολίτες της Κω οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης θα μπορέσουν να πάρουν και βεβαίωση για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Στην συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες λέγοντας πως το 93% των παιδιών ήλικίας 13-18 μπαίνει καθημερινά στο ίντερνετ ενώ 3.000.000 Έλληνες μπαίνουν τουλάχιστον μια φορά καθημερινά στο Facebook.

Μετά από μια μικρή εισαγωγή για την αυριανή ημερίδα ο κ. Σφακιανάκης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.Όσον αφορά σε ερωτήσεις που του έγιναν για το Facebook δήλωσε πως όλα τα στοιχεία που οι χρήστες του ανεβάζουν καθημερινά αποθηκεύονται και ανήκουν στην εταιρεία του facebook για πάντα ακόμα και αν ο χρήστης σβήσει το προφίλ του,ενώ σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανό ορισμένες από τις πληροφορίες που έχει το facebook να πωλούνται.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η νομοθεσία για τα ανώνυμα σχόλια τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα που μπορεί να θίγονται ή σε καταγγελίες των αναγνωστών σε διάφορα sites τόνισε πως δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει άρση απορρήτου παρόλο που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει κάνει γνωμοδότηση ότι δεν υπάρχει απόρρητο στο διαδίκτυο,με λίγα λόγια δηλαδή ο καθένας μπορεί να συκοφαντεί τους πάντες χωρίς την παραμικρή κύρωση.

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε ακόμα και για το πολύτιμο έργο της υπηρεσίας του καθώς με την άμεση παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν προλάβει 223 συμπολίτες μας από την αυτοκτονία.

 

Δείτε τα βίντεο και τις ερωτήσεις που έγιναν στον κ. Σφακιανάκη.

sorokakhs-sfakianakhs1

 

http://www.youtube.com/watch?v=_KYGb48fqOQ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-18-094117.png
South Aegean Open Farm Days 2026: Τα αγροκτήματα του Νοτίου Αιγαίου ανοίγουν τις πόρτες τους!

Από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου, αγροκτήματα και παραγωγικές μονάδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων, γνώσης και εμπειριών

stighmiotipo-othonis-2026-10-18-093630.png
Aegean Skills: Σε εξέλιξη 9 δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας νέες ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στους κατοίκους των νησιών

stighmiotipo-othonis-2026-10-17-191805.png
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά - Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η κηδεία

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή η Ευφροσύνη (Έφη) Σαμαρά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Πόλεως Κω

1000018542.webp
Σοφός Μιχάλης: «Ορφέας και Ευρυδίκη» - Μία υπέροχη θεατρική παράσταση, γεμάτη συναίσθημα, μεράκι και αγάπη για το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» παρουσιάστηκε στον «Πολυχώρο Σφαγείο» της Κω σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Κασίου, χαρίζοντας μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και μεράκι

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 10:18ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας