Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το μεταναστευτικό - Μαραθώνια συνεδρίαση 6 ωρών, χωρίς ομόφωνη απόφαση

Πολιτικη Δευτέρα, 2η Δεκεμβρίου 2019
f4db571d8bf1cfcfb1fb8577a7ea33da.jpg

Μετά από περίπου 6 ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και αντεγκλήσεων σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον τόπο, δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , ενώ το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή Κω πέρασε κατά πλειοψηφία ( με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής).

Δείτε παρακάτω το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, στη συνεδρίαση του της 2ας Δεκεμβρίου 2019, μετά από διαλογική συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στην Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη του νησιού μας ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών, ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί.

Δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός, πρόσφατα ανακοινώθηκε.
2.Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα.
3.Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Να αποσυμφορηθούν άμεσα και μαζικά τα νησιά.

Ζητάμε την συμπαράσταση του συνόλου των Δήμων όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.

Σε κάθε περίπτωση ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.


Όσον αφορά στις θέσεις των παρατάξεων η κ. Βάσω Πη εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής τόνισε την πάγια θέση της παράταξης η οποία είναι να μην υπάρχει καμία δομή στο νησί και οι μετανάστες - πρόσφυγες οι οποίοι φτάνουν στην Κω να καταγράφονται και εντός 48 ωρών να μεταφέρονται στην ενδοχώρα.

Εκ μέρους της παράταξης Όραμα + Δράση ο κ. Γιάννης Φραγκούλης σημείωσε πως οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Ο κ. Φραγκούλης δήλωσε πως αυτή την στιγμή το HOT SPOT είναι ξέφραγο αμπέλι και για την καλύτερη λειτουργία του πρέπει να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των δομών, αποκατάσταση ορθής λειτουργίας, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται να μην ξεπερνάει τους 1500.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω επιστολής της κ. Κικής Μακρή προς το προεδρείο, λόγω απουσίας της, ζήτησε το κλείσιμο του hot-spot και την άμεση μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα που λειτουργούν με κρατική ευθύνη.

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στην Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Κλειστή η Ακτή Κουντουριώτου αύριο και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00 στο πλαίσιο των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas - Κως 2026»

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω

846528747_1436801015299068_6301824174999576734_n.jpg
Ο Σπύρου 8ος στην Ευρώπη με 9 πανελλήνια ρεκόρ

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 6:42ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας