Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την τύχη και το μέλλον των δανειοληπτών (επιχειρηματιών αλλά και ιδιωτών) της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, αφού με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε κλείσιμο και καταστροφή.
Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, η οικονομία της Δωδεκανήσου, έχει να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον πρόβλημα, με τις συνθήκες να γίνονται πλέον ασφυκτικές ακόμη και για τις βιώσιμες επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι προ δύο μηνών είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Υπουργού Τουρισμού, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους της PQH, που λειτουργεί ως «Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής» για όλα τα υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Στην συνάντηση κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα του Επιμελητηρίου μας, ωστόσο υπήρξε αδυναμία εξεύρεσης της όποιας λύσης.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου μας είναι σαφείς:
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα αρμόδια υπουργεία, η Κυβέρνηση, και όλοι μας οφείλουμε να συνεργαστούμε με σκοπό την εύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης σε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σύνολο της κοινωνίας των νησιών μας.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα που σας παρουσιάσαμε είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτεί ορθολογική αντιμετώπιση.
Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση για την επίλυσή του, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και με τη σύμφωνη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος (στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται),
Ώστε τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις συνεταιριστικές τράπεζες, να δύνανται να ρυθμιστούν σε χρονικό διάστημα έως και 20 έτη, όπως ακριβώς συμβαίνει και για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών, χωρίς να συνιστάται δυσμενής διάκριση σε βάρος όσων επέλεξαν τοπικές συνεταιριστικές τράπεζες.
Με τιμή,
Γιάννης Πάππου
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.2 κιλά κοκαΐνης, πιστόλι, 1.800 ευρώ κ.α.
Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Ναβροζίδη.