Ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τους μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Πολιτικη Τετάρτη, 13η Νοεμβρίου 2019
6cdbacd35e0c19521fe7d7aa8b5416b2.jpg

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και η νεολαία του κόμματος, κρατώντας πανό στα χέρια με το σύνθημα, «Welcome Refugees», καλωσορίζουν όπως το 2015 τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας

Στους προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποδεχτεί με λουλούδια και μπαλόνια τους μετανάστες και πρόσφυγες, που προωθούνται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου και η νεολαία του κόμματος κρατώντας πανό στα χέρια με το σύνθημα, «Welcome Refugees», καλωσορίζουν όπως το 2015 τους εκατοντάδεςμετανάστες καιπρόσφυγες, που μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Οπως έκαναν στην ανέμελη εποχή της αρχής της διακυβέρνησης της «Πρώτης φοράς Αριστερά» όταν η τότε αρμόδια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλούσε για μετανάστες που απλά «λιάζονται στην Ομόνοια».

neolaia-syriza-2


Η κινηματική επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό-προσφυγικό έγινε την περασμένη Κυριακή όταν αντιπροσωπεία του περίμενε την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων από τη Μυτιλήνη και τη Σάμο προσφέροντάς τους λουλούδια, πολύχρωμα μπαλόνια και είδη πρώτης ανάγκης. «Απέναντι στις φωνές της ακροδεξιάς και του φασισμού που ξεπηδούν σε πολλά μέρη της χώρας και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις μίσους και ρατσισμού κατά των προσφύγων, εμείς απαντάμε ότι σε αυτήν την κοινωνία θα ζήσουμε όλοι μαζί. Γιατί όταν μια κοινωνία δεν μας χωράει όλους και όλες δεν χωράει κανέναν και καμια μας», σημείωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έδωσε δυναμικό παρών.

neolaia_syriza_1


Στην υποδοχή των μεταναστών και προσφύγων τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι βουλευτές Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Πέτρος Κόκκαλης. Aπό τον Τομέα Δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου παρευρέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου και η Ελένη Σταματάκη ενώ στην Πύλη Ε7 βρέθηκαν και οι Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Μπελαβίλας.

Η ίδια υποδοχή επαναλήφθηκε και κατά την χθεσινή άφιξη των μεταναστών και προσφύγων από την Μυτιλήνη με το κοινό κάλεσμα του τμήματος Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του κόμματος να δηλώνει ότι «θα είμαστε εκεί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται και σήμερα στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο και θα υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης».

neolaia_syriza_5


Στη θερμή υποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μετανάστες και πρόσφυγες αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι «εκατοντάδες συμπολίτες μας υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά κατατρεγμένους ανθρώπους από την Σάμο και την Μυτιλήνη με λουλούδια και δώρα. Πρόσφυγες, που θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχουν μετεγκατασταθεί από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας της πρωτοφανούς αδράνειας της κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε δυστυχώς είδηση για την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίθετα, οι τριάντα γραφικοί αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνοι, καταναλωτές χοιρινού και αλκοόλ στα Διαβατά, καθώς και ο θλιβερός αυτόκλητος αρχηγός τους, αποτέλεσαν κορυφαία είδηση για τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια, δυστυχώς ακόμη και για το δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας ΕΡΤ. Έχουμε έτσι μπροστά μας το καλύτερο παράδειγμα για το πώς τροφοδοτείται ο ρατσισμός και οι μισαλλόδοξες και ακροδεξιές αντιλήψεις. Με την υπερπροβολή τους και τον ουδέτερο, αν όχι και θετικό, σχολιασμό τους. Έχουμε επίσης το καλύτερο παράδειγμα για το πώς αποκρύπτεται η πραγματικότητα και πώς αδίστακτα παραχαράσσεται η αλήθεια. Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Η αλήθεια θα σπάσει τον αποκλεισμό. Ήδη διαπερνά τα τείχη της σιωπής. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα φωτίσουν το σκοτάδι».

neolaia_syriza_6
Μανόλης Γαλάνης
protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στην Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Κλειστή η Ακτή Κουντουριώτου αύριο και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00 στο πλαίσιο των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas - Κως 2026»

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω

846528747_1436801015299068_6301824174999576734_n.jpg
Ο Σπύρου 8ος στην Ευρώπη με 9 πανελλήνια ρεκόρ

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 8:12ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας