Απάντηση στον Β. Τζόγια από την απερχόμενη Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κω - Νισύρου

Κοινωνια Πέμπτη, 7η Νοεμβρίου 2019
28f937f821ce6a23079cb9ea27c56426.jpg

ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

KΩ- NIΣYPOY

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κως, 07-11-2019



Ως απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κω-Νισύρου, θεωρώ ότι οφείλω μια απάντηση στο κατάπτυστο δημοσίευμα συμπολίτη μας, ο οποίος αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών μας οργάνων καταφέρεται εναντίον μας, με την φράση “Ντροπή σας, δάσκαλοι”.

Πρόκειται για υβριστικό δημοσίευμα το οποίο θίγει κατάφωρα το διδασκαλικό σώμα, στοχοποιώντας μας άδικα, σε μια εποχή όπου ο άκριτος και ο ανόητος λόγος είναι ιδιαίτερα ευδόκιμοι.

Μας μέμφεται επειδή κλείσαμε τα σχολεία και λουφάρουμε, όταν η κοινωνία του ιδίου και των ομοίων του, πασχίζει για το μεροκάματο. Ειρωνεύεται το λειτούργημά μας και μας θεωρεί υπαίτιους για το βούλιαγμα της χώρας, υποδεικνύοντάς μας έναν αγώνα για καλύτερη εκπαίδευση, για περισσότερες διδακτικές ώρες και άλλα αόριστα φληναφήματα και πομφόλυγες, που διχάζουν την κοινωνία, βάζοντας από την μια τους δασκάλους που λουφάρουν και από την άλλη τους κατατρεγμένους επιχειρηματίες, που φορολογούνται σκληρά για να μπορέσει να λειτουργεί αυτό το κράτος.

Απαξιώνει την άσκηση του συνδικαλιστικού μας δικαιώματος και τη συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας, ένα δικαίωμα, αποκύημα σκληρών αγώνων, το οποίο θωρακίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ένα από τα πλέον προηγμένα Ευρωπαϊκά Συντάγματα, όπως το Ελληνικό.

Κατηγορεί τους δασκάλους, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στον κλάδο μας, τον οποίο η κοινωνία μας έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στον αξιακό της κώδικα. Εκφράζει έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στους δασκάλους και τις δασκάλες των παιδιών του, στους ανθρώπους εκείνους που μοχθούν καθημερινά για την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Κ. Τζόγια, μπορείτε να πιστεύετε ό,τι θέλετε για τους δασκάλους. Μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε για την καλυτέρευση της παιδείας, αλλά είναι άδικο να θεωρείτε ότι η απώλεια μερικών διδακτικών ωρών είναι η αιτία της κατάρρευσης του κράτους. Είναι επικίνδυνο να αναφέρεστε στους δασκάλους με υβριστικές φράσεις, γιατί τους απαξιώνετε στα μάτια των παιδιών που καλούνται να εκπαιδεύσουν. Είναι σίγουρο ότι η εκπαίδευση χρειάζεται καλυτέρευση σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλει τις σταθερές του. Είναι βέβαιο ότι η εκπαίδευση χρειάζεται ευελιξία σε μια εποχή που δυσκολεύεται να ακολουθήσει την επανάσταση της τεχνολογίας. Όμως οι δάσκαλοι, που εσάς προσωπικά ντροπιάζουν, είναι αυτοί που κάνουν τους επιστήμονές μας περιζήτητους σε όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου. Οι δάσκαλοι είναι πίσω από κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, διότι αυτοί έχουν ταχθεί να μετουσιώνουν την παρατήρηση σε πράξη, τον λόγο σε έργο, τον αδαή άνθρωπο σε επιστήμονα.

Κ. Τζόγια, είναι εύκολο στον καθένα να αρθρώνει έναν τέτοιο αόριστο λόγο όπως ο δικός σας. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο κοινός τόπος συνεννόησης, ώστε να αποφεύγονται ακραίες απόψεις όπως η δική σας.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου

Μαρία Ψύρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kyt.webp
Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί – Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός

Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.

svinou2.webp
Κ. Σβύνου: Σήμερα, έξω από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Κω, κάποιοι της ΚΝΕ στήθηκαν και μοίραζαν φυλλάδια στα ΠΑΙΔΙΑ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού

file_00000000ef0c81f4a2aebd2b25ab47ba.png
Vidcast 19/10/26
Kosnews24 VIDCAST #3: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης – Οι κορυφαίοι Έλληνες drifters είναι από την Κω!

Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!

neuter-1.jpg
Animal Rescue Kos: Πάνω από 11.000 στειρώσεις γατών στην Κω – Αλλαγές στη συνεργασία με τα ξενοδοχεία

Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας