Η λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού των Διεθνών Lions για την αφίσα της ειρήνης, διοργάνωσε και φέτος έκθεση ζωγραφικής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο λαογραφικό μουσείο Κω – Χάνι με τα έργα όλων των μαθητών του νησιού της Κω που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, με θέμα για αυτή την χρονιά “Journey of peace”- «Το Ταξίδι της Ειρήνης».
Ο διαγωνισμός «αφίσα της ειρήνης» καθιερώθηκε και υποστηρίζεται από τους απανταχού Lions από το 1988. Είναι παγκόσμιος, ατομικός διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας 11, 12 & 13 ετών αλλά η συμμετοχή σ'αυτόν γίνεται μέσα από ομάδες (σχολεία, φροντιστήρια, κ.α).
Τοπικές Λέσχες σε 100 περίπου χώρες, δίνουν τη δυνατότητα σε
περισσότερα από 400.000 παιδιά κάθε χρόνο, να συμμετέχουν σ’ ένα διαγωνισμό με έπαθλο 5.000 δολάρια και ένα ταξίδι για την τελετή βράβευσης του στην έδρα του ΟΗΕ για τον πρώτο νικητή και 500 δολάρια και πιστοποιητικό βράβευσης για άλλους
23 νικητές.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το ρεκόρ των συμμετοχών – 348 παιδιά από την Κω έδωσαν με την δική τους ματιά το μήνυμα της Ειρήνης. Η αίθουσα στο Χάνι ήταν κατάμεστη, και το παρόν δώσανε, εκτός από τα παιδιά και τους γονείς τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Κος Νικηταράς, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κα Βλάχου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κος Χατζηχριστοφής.
Σε τοπικό επίπεδο, η λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης» βράβευσε τα τρία καλύτερα έργα, κατόπιν υπόδειξης της επιτροπής διάκρισης που αποτελούνταν από τις εικαστικούς Μαρία Βαμβακούση και Αναστασία Βαγαλάτη, καθώς και από την πρόεδρο της λέσχης Κα Χατζηχριστοφή Ειρήνη. Τα έργα που διακρίθηκαν είναι:
1ο Βραβείο: Καναβάκης Μάνος, από το δημοτικό σχολείο Ζιπαρίου,
2ο Βραβείο: Ηλιάννα Τζανή, από το 6ο δημοτικό σχολείο Κω και
3ο Βραβείο: Γκαγκάριν Σεργκέϊ, από το 7ο δημοτικό σχολείο Κω.
Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του Δημάρχου Κω Κου Θεοδόση Νικηταρά να αναλάβει ο δήμος κάθε χρόνο την ηλεκτρονική και την έντυπη έκδοση λευκώματος με όλα τα έργα από την Κω που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ως μια κίνηση επιβράβευσης των παιδιών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις εικαστικούς Μαρία Βαμβακούση και Αναστασία Βαγαλάτη που ανέλαβαν το πολύ δύσκολο έργο της επιτροπής διάκρισης, το οποίο έφεραν εις πέρας με πολύ αγάπη και ευθύνη, τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου, τον Μιχάλη Ζουλουφό για την ηχητική κάλυψη, τους διευθυντές των σχολείων για την άριστη συνεργασία, τα ζαχαροπλαστεία «το Σπέσιαλ» Αρβανιτάκης και τη NATUR Γαλαρής ΑΒΕΕ για τη συνδρομή τους στον μπουφέ της εκδήλωσης και φυσικά όλους τους φίλους των Lions που στηρίζουν διαχρονικά τις εκδηλώσεις μας.
L.Χατζηχριστοφή Ειρήνη L.Χατζηστάση Ευαγγελία
Οι κάτοικοι του Πυλίου απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο μπάσκετ Ζηπαρίου, την ώρα των εγκαινίων του νέου θόλου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα αναδεικνύουν την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, καθώς η διαχείριση της κατάστασης δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στην αστυνομική παρέμβαση, σημειώνει ο Γεώργιος Φ. Ιερομνήμων.
Για υποκρισία κάνει λόγο η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κω, τονίζοντας πως μια προσωπική τοποθέτηση μητέρας δεν μπορεί να βαφτίζεται κυβερνητική παρέμβαση
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας προτείνει μια νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των Ελλήνων αλιέων και της αλιευτικής δραστηριότητας
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας