Δήμος Αν.Σάμου: «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Πολιτικη Σάββατο, 19η Οκτωβρίου 2019
5e2485ea559d95902348b1621c7fd2ca.jpg

Ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο που ελλιμενίζονται τα σκάφη της Frontex, τα οποία όμως σήμερα ήταν στον επιβατικό λιμένα Μαλαγαρίου .

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, παρουσία δημοτών, ύψωσε στο σημείο πανό στο οποίο αναγράφεται «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Ο δημαρχος κ. Γ.Στάντζος , δήλωσε ότι ” Το σύνθημα στο πανό τα λέει όλα. Πάγιο αίτημα μας είναι η αλλαγή του δόγματος στα σύνορα της Ευρώπης”.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν – αλλά ακινητοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα παρουσία και της αστυνομίας πριν φτάσουν στην εκδήλωση – και μερικοί μετανάστες οι οποίοι κρατούσαν πανό, ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.

Τη Δευτέρα 21-10-2019 ο δήμος Ανατολικής Σάμου συνεχίζει τις κινητοποιησεις του καθώς θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, στην Πλατεία Δημαρχείου, υπάρχει καλεσμα του δήμου προς όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: https://www.samos24.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
23 °C
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 4:41ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency