Διαμαρτυρία για την έλλειψη Καθηγητών στο Γυμνάσιο Νισύρου

Κοινωνια Παρασκευή, 18η Οκτωβρίου 2019
c45f907464301dc51363083930f9b448.jpg

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λ.Τ. Νισύρου για την έλλειψη Καθηγητών


Είναι πλέον συνηθισμένο για το σχολείο μας κάθε χρόνο να ξεκινά η σχολική χρονιά και να διαπιστώνουμε ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ειδικά στην Πληροφορική έχουμε ξεχάσει πια πόσα χρόνια πάνε από τότε που υπάρχει αυτό το κενό διδάσκοντα.

Και δεν είναι που δεν υπάρχει μόνιμος καθηγητής Πληροφορικής (σημειωτέον, ο εν λόγω καθηγητής δεν είναι απλώς κάποιος που διδάσκει το μάθημά του, αλλά αυτός που στηρίζει μαθητές, συναδέλφους και το σχολείο όλο, για ό,τι έχει να κάνει με τους υπολογιστές), είναι που έφτασαν τα μέσα Οκτώβρη και έχουμε παιδιά που «δίνουν» Πληροφορική στις Πανελλαδικές.

ΓΙΑΤΙ; Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί του κλάδου; Μας λένε ότι διορίζονται και δεν προσέρχονται και πρέπει να έρθει η επόμενη φάση αναπληρωτών και ο χρόνος μετρά και μετρά σε βάρος των παιδιών μας που χάνουν μαθήματα και τον Ιούνη θα συναγωνίζονται μαθητές που είχαν καθηγητή από τις 11 Σεπτέμβρη! Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί μια λύση.

Δεν θα μπορούσαν τα κενά που δημιουργούνται από τη δικαιωματική άρνηση των εκπαιδευτικών να μην παρουσιαστούν, να καλυφθούν από άλλους; Και αυτό να μη συμβεί μετά από 1 ή 2 μήνες, αλλά άμεσα με την έναρξη των μαθημάτων; Νομίζουμε ότι μια τροπολογία του ισχύοντος νόμου σχετικά με τους διορισμούς αναπληρωτών που να προβλέπει επιλαχόντες ή κάτι τέτοιο θα ήταν αναγκαία.

Κι ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι μιας άκαμπτης και μη λειτουργικής κατάστασης σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμπλήρωση των κενών, πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα την πρωτοβουλία του Διευθυντή της Β΄θμιας Δωδεκανήσου, κ. Παπαδομαρκάκη, να αποσπάσει προσωρινά κάποιον καθηγητή Πληροφορικής από σχολείο της Κω για να διδάξει στο σχολείο μας. Γι’ αυτόν τον λόγο αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς αυτόν, γιατί δείχνει να ακούει τις φωνές μας και να συμμερίζεται τις ανάγκες μας.

Βέβαια το πρόβλημα παραμένει. Και είναι και άλλα μαθήματα που δεν γίνονται, όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά, που σχεδόν ποτέ δεν διδάσκονται στο Γυμνάσιο μας, και ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων, όπως το σχέδιο, που δεν υπάρχει κανείς να το διδάξει και τα παιδιά μας ή παραιτούνται από τα όνειρά τους ή μετακομίζουν. Κι έτσι, περιμένουμε…

Με εκτίμηση (και συγχωρήστε μας την αγανάκτηση),
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Γυμνασίου – Λ. Τ. Νισύρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
kyt.webp
Συμπλοκή τεσσάρων ατόμων στο ΚΥΤ στο Πυλί – Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός

Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.

svinou2.webp
Κ. Σβύνου: Σήμερα, έξω από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Κω, κάποιοι της ΚΝΕ στήθηκαν και μοίραζαν φυλλάδια στα ΠΑΙΔΙΑ

Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού

file_00000000ef0c81f4a2aebd2b25ab47ba.png
Vidcast 19/10/26
Kosnews24 VIDCAST #3: Σταύρος και Ηλίας Γρύλλης – Οι κορυφαίοι Έλληνες drifters είναι από την Κω!

Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!

neuter-1.jpg
Animal Rescue Kos: Πάνω από 11.000 στειρώσεις γατών στην Κω – Αλλαγές στη συνεργασία με τα ξενοδοχεία

Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας