Οινούσσες: Κάτοικοι απαντούν στις τουρκικές προκλήσεις με μια τεράστια ελληνική σημαία

Κοινωνια Πέμπτη, 17η Οκτωβρίου 2019
1844768a2b9164019edbeb89386c4cf6.jpg

Απαιτήθηκαν σχεδόν δύο μήνες χειρωνακτικής εργασίας, για να μεταφερθούν οι πέτρες σε ύψωμα επάνω από τον οικισμό, να σχεδιαστεί η σημαία και στη συνέχεια να βαφτεί με μπλε και άσπρο χρώμα

Τη δική τους απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα έδωσαν κάτοικοι των Οινουσσών, σχεδιάζοντας μία τεράστια ελληνική σημαία, που καλύπτει έκταση 1,5 στρέμματος και διακρίνεται ακόμη και από τις ακτές της απέναντι Χίου.

Απαιτήθηκαν σχεδόν δύο μήνες χειρωνακτικής εργασίας, για να μεταφερθούν οι πέτρες σε ύψωμα επάνω από τον οικισμό, να σχεδιαστεί η σημαία και στη συνέχεια να βαφτεί με μπλε και άσπρο χρώμα.

Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στις εθελοντικές εργασίες, είναι ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, φιλοδοξώντας να έχουν σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη χώρα, στέλνοντας με τον δικό τους τρόπο απάντηση σ’ όσους αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή.

Οι Οινούσσες αποτελούν συχνά στόχο της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στο Αιγαίο Πέλαγος, με υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών επάνω από το νησί. Οι φωτογραφίες είναι του Σταύρου Ζαννίκου.

simaia-1
simaia-2
simaia-3

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
31 °C
Παρασκευή, 4 Ιουλίου 1:04ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency