Ο Δήμος Κω συμμετέχει στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019
«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Μια πιο όμορφη και φιλική πόλη, στις μετακινήσεις πεζών και ποδηλατών, θα αντικρύσουν όσοι επισκεφθούν το κέντρο της Κω, μεθαύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
Ημέρα που έχει οριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».
Η μέρα αυτή αποτελεί το «κλείσιμο» αλλά και την κορύφωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019) που φέτος έχει ως θέμα το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία και κεντρικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».
Ο στόχος για το 2019, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που στηρίζει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, είναι η προώθηση του βαδίσματος και της ποδηλασίας, αναδεικνύοντας τα οφέλη που εξασφαλίζουν αυτοί οι δύο τρόποι μετακίνησης στην υγεία, στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία.
Έτσι, την Κυριακή 22/9 θα κλείσει το Κέντρο της Κω, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση ΙΧ και μηχανοκίνητων δικύκλων.
Οι δρόμοι που θα κλείσουν είναι:
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ θα είναι δωρεάν.
Όσοι θελήσουν να συνδυάσουν περπάτημα και άθληση θα μπορούν να παίξουν μπάσκετ στην πλατεία Ελευθερίας χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση «GALISBASKETBALL 3on3» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στην πλατεία Καζούλη θα βρίσκονται μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ “Active and Healthy Life Style” τα οποία σε συνεργασία με στελέχη των επιχειρήσεων εμπορίας ποδηλάτων, του κ. Σερνικού και του κ. Σταμόγλου, θα δίνουν τεχνικές συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες σε όσους έρθουν στο κέντρο με τα ποδήλατά τους.
Γιορτινό χρώμα και φέτος θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου, από τις 11.30 έως τις 12.30.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.
Για τη διοργάνωσή της συνεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμπειρογνώμονες κινητικότητας και επικοινωνίας καθώς και εθνικοί συντονιστές.
Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.964 πόλεις (οι 81 ελληνικές) από 48 χώρες.
Παράλληλα έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις, ΜΚΟ, σχολεία και άλλους ευρωπαϊκούς φορείς ότι θα πραγματοποιηθούν 2.312 δράσεις κινητικότητας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mobilityweek.eu.
Γραφείο Τύπου
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας