Νομαρχιακές Επιτροπές
Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου
Ρόδος, 06-09-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ ξηλώνει τη δημόσια εκπαίδευση και στα Δωδεκάνησα»
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σε συνεχείς αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας οι οποίες υποβαθμίζουν την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα, και ειδικότερα σε Ρόδο και Κω.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρόδος και η Κως συμπεριλαμβάνονται στους 13 δήμους της χώρας στους οποίους έγινε αναστολή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης (υπάρχουν σαφείς ευθύνες και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, οι οποίες ολιγώρησαν σημαντικά όσον αφορά τη στέγαση των μαθητών, παρόλο που υπήρχαν δεσμευμένα κονδύλια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα πολλά προνήπια, αν και εγγεγραμμένα στα δημόσια νηπιαγωγεία από τον περασμένο Μάιο, να μείνουν εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης των νησιών μας.
Η λύση που προωθείται από την κυβέρνηση, δηλαδή η χορήγηση voucher για τη φοίτηση όσων προνηπίων μένουν εκτός, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δικαιώνοντας έτσι τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που χαρακτήριζε τους μαθητές των σχολείων μας "πελάτες".
Επιπλέον, στις ετήσιες αποσπάσεις που δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας για την στελέχωση φορέων εκπαίδευσης, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στο νησί της Ρόδου
Επισημαίνουμε ότι οι δύο παραπάνω θέσεις έχουν προκηρυχθεί από τον Απρίλιο του 2019 και έχουν προταθεί συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί για την στελέχωση τους από το ΑΠΥΣΠΕ Νοτίου Αιγαίου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με αυτές τις ενέργειες αποδεικνύει έμπρακτα την αδιαφορία της για την περιοχή μας. Επιστροφή στην κανονικότητα των «ιδιοκτητών» της χώρας.
Το Γραφείο Τύπου.-
Επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω.
Την παρέμβαση των αρμοδίων ζητά η Έπαρχος Κω, Κ. Σβύνου, καταγγέλλοντας τη διανομή φυλλαδίων από μέλη της ΚΝΕ σε μαθητές έξω από το Γυμνάσιο του νησιού
Το 3ο επεισόδιο του Kosnews24 Vidcast είναι πλέον διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube!
Η Animal Rescue Kos απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο χειμερινό πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών, ανακοινώνοντας παράλληλα αλλαγές στη συνεργασία της με τα ξενοδοχεία του νησιού
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας