Γ.Κίτσης .Εργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Φωτογραφίες 1 Σεμπτεμβρίου 2019.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών η κατάσταση στις οδούς Aβέρωφ,Κανάρη και Ναυρίνου είναι τραγική και δυσφημεί το νησί μας, λόγω της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από τα βοθρολύματα ,που διοχετεύονται παράνομα στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων.
Το πρόβλημα άρχισε την καλοκαιρινή περίοδο του 2017 και παρά τις διαμαρτυρίες των δημοτών, η δημοτική αρχή απλά σφράγισε τα φρεάτια με μεταλλικά καπάκια, αλλά η δυσοσμία παρέμεινε χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.
Το 2018-2019 μετά από παρεμβάσεις δημοτών ήρθε το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ και ξανασφράγισε τα φρεάτια με μεταλλικά καπάκια αλλά η δυσοσμία παραμένει και δημιουργεί πρόβλημα στους δημότες, τουρίστες, καταστήματα και στη δημόσια υγεία.
Όμως προκύπτουν και άλλα ερωτήματα καθόλου αμελητέα:
1)Ποιοι – παράνομα- διοχετεύουν βοθρολύματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων;
2) Η δημοτική αρχή γιατί αδρανεί-αδιαφορεί γιατί τους καλύπτει;
3) Καταλήγουν στη θάλασσα τα βοθρολύματα;
4)Ποιες οι επιπτώσεις στους λουόμενους, στη δημόσια υγεία, στο θαλάσσιο περιβάλλον;
5)Έχει σχέση με την κακή συντήρηση του αποχετευτικού – βιολογικού;
Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε σε όλα και αδιάφορησε χαρακτηριστικά για την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου στις παραπάνω κεντρικές οδούς.
Η νέα δημοτική αρχή παρακαλείται να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση-αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου των ομβρίων.
Γ.ΚΙΤΣΗΣΛόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Με αφορμή την Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, ο Νίκος Μυλωνάς επισημαίνει ότι οι αρχές της ιατρικής ηθικής επέβαλλαν την απουσία των κ. Πατούλη και Παγώνη από τις εκδηλώσεις
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Αριστοτέλη Παυλίδη διοργανώνουν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου η Παγκωακή Αδελφότητα σε συνεργασία με τη Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών
Η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει την κρατική υποχρέωση στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων σε υπόθεση ιδιωτικών χορηγιών, ζητώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας