Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Κω για προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για ΑΜΕΑ σε παραλίες της Κω

Πολιτικη Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2019
a9d76a02442051283b58e6b10d397fbb.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Κω που αφορά προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για ΑΜΕΑ στις παραλίες Κρητικά, Καρδάμαινα και Καμάρι”

Άλλο ένα έργο του Δήμου Κω που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρίες, εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ειδικότερα στο πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Με απόφαση της κας Ευγενίας Φωτονιάτα (ειδική γραμματέας διαχείρισης τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων) εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πράξη με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα σε δημόσιες παραλίες της νήσου Κω στις περιοχές: Κρητικά, Καρδάμαινα, Καμάρι Κεφάλου».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με προϋπολογισμό 165.762,79 € και προβλέπει τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

Η προμήθεια περιλαμβάνει:

  • Διάδρομο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συνολικού μήκους 370 μέτρων (πλάτους 166,5 εκ.), ο οποίος θα διαφοροποιείται από παραλία σε παραλία και θα είναι εκτυλισσόμενος. Μπορεί να φέρει φορτίο μέχρι 700 κιλά, δεν αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό ή άλλες χημικές ουσίες και αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.
  • 6 αμφίβια πλωτά αμαξίδια ΑΜΕΑ με εργονομική και άνετη κατασκευή που παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.
  • 6 προκατασκευασμένους χώρους τουαλετών για ΑΜΕΑ.
  • 6 αποδυτήρια για ΑΜΕΑ.
  • 2 μηχανήματα απομάκρυνσης λυμάτων και απολύμανσης τουαλετών.
  • 2 trailer μεταφοράς 4 τουαλετών ΑΜΕΑ.
  • Υλικό υποστήριξης της λειτουργίας και σήμανσης των εγκαταστάσεων (πινακίδες).

Σημειώνουμε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 26 Ιουνίου 2019), έγινε η αποδοχή της ένταξης της πράξης και ότι η προμήθεια θα προχωρήσει με τις διαδικασίες δημοπράτησης που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
200217214419_protikatoikia-550x345.jpg
ΣτΕ: Μπλόκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον ο οφειλέτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία

Αφορά οφειλές πολιτών προς το Δημόσιο, Δ.Ο.Υ., ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), ασφαλιστικά Ταμεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αύριο Παρασκευή, στην Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 10:00, σε περιοχές της Κω

stighmiotipo-othonis-2026-10-14-102956.webp
Κλειστή η Ακτή Κουντουριώτου αύριο και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00 στο πλαίσιο των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas - Κως 2026»

Κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων θα παραμείνει η Ακτή Κουντουριώτου την Παρασκευή και το Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής των «Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics Hellas» στην Κω

846528747_1436801015299068_6301824174999576734_n.jpg
Ο Σπύρου 8ος στην Ευρώπη με 9 πανελλήνια ρεκόρ

Την όγδοη θέση στην Ευρώπη και εννέα πανελλήνια ρεκόρ κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΣ Ανταγόρα Παναγιώτης Σπύρου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων που διεξάγεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 3:28ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας