Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα της Παρισίδη Γ. Σμαράγδη του Γεωργίου το γένος Τουλαντά.
- Αποφοίτησε με τον πρώτο βαθμό στο έτος της και υποτροφία από την Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και μιλάει 3 γλώσσες.
-Από το 1998 μέχρι σήμερα διευθύνει τα ξενοδοχεία «Ακτή Νηρηίδες» και «Σμαράγδη» στην Κω.
-Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Κω και Β΄ Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού του Δήμου Κω.
-Στην Αγγλία και Φινλανδία συμμετείχε σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα διοίκησης οργανισμών και εκπαίδευσης ενηλίκων.
-Δίδασκε από το 1999 ΤΟΥΡΙΣΜΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σπουδαστές τουριστικής σχολής, με ιδιαίτερη έμφαση στο «θεματικό τουρισμό».
-Επί σειρά ετών είναι ενεργό μέλος στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με πλούσια προσφορά τόσο στις υποδομές των σχολείων, όσο και στην εφαρμογή των ηθών και εθίμων του νησιού.
-Δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους από θέσεις ευθύνης.
-Επιμελήθηκε την έκδοση παραμυθιού για την οικονομική στήριξη των παιδικών σταθμών του Δήμου Κω.
-Παρουσίασε αρκετούς γνωστούς συγγραφείς και το έργο τους, στο νησί της Κω.
-Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Λεωνίδα Κούτσικα και έχουν δύο αγόρια 13 και 16 ετών.
Έχει ένα αδελφό τον Σταύρο, πολιτικό μηχανικό.
Από σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα, η οποία παραμένει στις πρώτες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά τους θανάτους από τροχαία.
Δείτε τις περιοχές.