ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δυο καλλιεργητές κάνναβης στη Ρόδο
Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής με σκοπό τη διακίνηση
Κατασχέθηκαν -104- δενδρύλλια, -235- γρ. ακατέργαστη κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας και καλλιεργητικός εξοπλισμός
Συνελήφθησαν το Σάββατο (4 Μαΐου 2019) στη Ρόδο, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο άνδρες εμπλεκόμενοι σε διαφορετικές υποθέσεις ναρκωτικών.
Πρόκειται για δυο ημεδαπούς ηλικίας 48 και 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε πρόσφατα οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε χωρίο της Ρόδου.
Άμεσα, η περιοχή τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και προχθές το μεσημέρι όταν ο 48χρονος κατηγορούμενος μετέβη στο σημείο και για να προβεί σε καλλιεργητικές εργασίες, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που χειριζόταν την υπόθεση.
Ακολουθήσε αυτοψία του χώρου κατά την όποια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Παράλληλα, την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του 32χρονου όπου διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στο μπαλκόνι αυτού μέσα σε γελαστές -4- φυτά κάνναβής σε φάση ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό
Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας