ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής
Συνελήφθησαν τρία άτομα για εμπορία ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο
Κατασχέθηκαν 1.030 κροτίδες, 30 καπνογόνα, 20 πυροτεχνήματα
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθησαν (23-24 Απριλίου 2019) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, μια 54χρονη γυναίκα και δυο άνδρες ηλικίας 52 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας με σκοπό τη διάθεση-πώληση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι σε επιχείρηση της 54χρονης και χώρο διαμονής των δυο ανδρών όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα στη χώρα μας, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα με ανήλικους, συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την συνειδητοποίηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου συνεχίζονται αμείωτα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων - βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.
Ένα σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουνίου στην οδό Αβέρωφ.
Δείτε την ανακοίνωση του Επαρχείου Κω - Νισύρου!
Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ
Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου.