Κλιμακώνει την ένταση με νέα Navtex η Αγκυρα- Δεσμεύει τις θαλάσσιες περιοχές ανάμεσα σε Ικαρία, Νάξο και Πάτμο.

Πολιτικη Τρίτη, 16η Απριλίου 2019
e6712a7ad14b1a3ee4b7fec37f8ed133.jpg

Νέα προκλητική NAVTEX εξέδωσε η Ναυτικό της γειτονικής χώρας «δεσμεύοντας» θαλάσσιες περιοχές ανάμεσα σε Ικαρία, Νάξο και Πάτμο.

Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης, σύμφωνα με το onalert.gr, εξέδωσε σήμερα το πρωί NAVTEX, σύμφωνα με την οποία μια αρκετά «ευαίσθητη περιοχή» ανάμεσα σε Ικαρία, Νάξο και Πάτμο δεσμεύεται για χάρη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρουν οι τουρκικές αρχές, στις 19 Απριλίου 2019, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή, στην περιοχή αυτή θα διεξαχθούν ασκήσεις με βολές των δυνάμεων του Ναυτικού της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παρασκευή είναι παράλληλα η τελευταία μέρα διεξαγωγής της πολυεθνικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8» της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας τους, ενώ θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.

πηγή tovima.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
13 °C
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 6:37ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency