Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Κω

Πολιτικη Τετάρτη, 3η Απριλίου 2019
b390d2f2c7305d5c96eedf249c9ce089.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τη συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Κω.

Μετα από πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο του νησιού,προκειμένου να υπάρξει μια πληρέστερη ενημέρωση τόσο για τα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή μας, το πλαίσιο πάλης του συλλόγου, όσο και για τις θέσεις και δράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης πάνω στα ζητήματα αυτά.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου αναφέρθηκαν διεξοδικά στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες ολοένα και πληθαίνουν.

Βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί το κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, καθώς τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν για το πετρέλαιο, το ρεύμα και το νερό είναι υπέρογκα. Ειδικά για το ζήτημα του νερού, πέρα από την τιμολόγησή του, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη διαθεσιμότητα και κατά συνέπεια την παροχή του, γεγονός που επηρεάζει ολόκληρο το πληθυσμό του νησιού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα παραπάνω προστίθενται και η βαριά φορολόγηση, που σε συνδυασμό με άλλα χαράτσια (π.χ. ΕΛΓΑ), εξανεμίζει το όποιο εισόδημα απομένει στους αγρότες.

Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου δεν γίνεται κατορθωτή η διάθεση προϊόντων στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ. Έθιξαν, ακόμη, το ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού και της χρήσης γης, της κακής κατάστασης των αγροτικών δρόμων, την ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας των σφαγείων, τις ελλείψεις προσωπικού σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους (π.χ. περιφέρεια), καθώς και την νέα τάση που φαίνεται να προωθείται στον τουρισμό και έχει να κάνει με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων μέσα στις τουριστικές μονάδες, που σίγουρα θα συντελέσει στον παραπέρα ανταγωνισμό και την περιθωριοποίηση σημαντικού μέρους των παραγωγών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε για το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο καθορίζεται από τις αποφάσεις της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, και το οποίο είναι σε αντιαγροτική κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο πλαίσιο υποστηρίζεται στην πράξη και από το Δήμο και την Περιφέρεια.

Αναφέρθηκε στα μέτρα ανακούφισης και ελάφρυνσης των αγροτών που κατέθεσε,τα οποία είναι αιτήματα και διεκδικήσεις των φτωχών αγροτών, τα οποία όμως δεν έγιναν αποδεκτά. Στις προτάσεις έργων που ενισχύουν την αγροτική παραγωγή, όπως αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά, τα οποία ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρακάμπτονται καθώς δεν αποφέρουν το επιθυμητό κέρδος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου,όπως αυτό της δημιουργίας λαϊκής αγοράς ως ένα ελάχιστο μέτρο άμεσης διάθεσης της παραγωγής , και αγοράς από τους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις δράσεις αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες (με παρεμβάσεις ,ερωτήσεις,συνεδριάσεις σε Δήμο, Περιφέρεια ή Βουλή ) για να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις του, να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ανακουφίζουν και θα καλυτερεύουν τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν σήμερα οι μικροί αγρότες και παραγωγοί.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τους εκπροσώπους του συλλόγου να προβληματιστούν, να σκεφτούν και να επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν με μια δημοτική αρχή που ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα, ή με δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές, που θα στέκονται δίπλα τους, θα διεκδικούν, θα ανοίγουν δρόμους για την καλυτέρευση της ίδιας τους της ζωής.

Κως, 03/04/2019

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 1:55ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας