ΔΗΜΟΣ ΚΩ: “Να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό δεν είναι ένας ανεξάντλητος φυσικός πόρος-Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού από το Λύκειο Ζηπαρίου.”
Η ΔΕΥΑΚ επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού στο Λύκειο Ζηπαρίου, μπροστά στα νέα παιδιά, στο μέλλον της Κω.
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης έδωσε το παρών στην εκδήλωση και στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων στο νησί μας αλλά και στη δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο τομέα.
Η κεντρική ομιλία έγινε από την προϊσταμένη του τμήματος χημικών αναλύσεων της ΔΕΥΑΚ κ. Καζαμία Ευαγγελία. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κιάρης Μηνάς αναφέρθηκε στα ζητήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης σε όλο το νησί.
Στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Μέρα Νερού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κιάρης αναφέρει:
“Η Παγκόσμια Μέρα Νερού καθιερώθηκε το 1992 με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ορθολογική διαχείριση του φυσικού πόρου που λέγεται νερό.
Το νερό είναι ανανεώσιμος, αλλά περιορισμένος φυσικός πόρος. Με δεδομένο ότι η ζήτηση του συνεχώς αυξάνεται και με την κλιματική αλλαγή να κάνει τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της, το πρόβλημα της ανεπάρκειας του στη Μεσόγειο, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου καθίσταται πιο έντονο.
Για την αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου του νερού είναι αναγκαία η εγκαθίδρυση μιας νέας κουλτούρας, η ορθολογική διαχείριση και η προστασία των υδατικών πόρων πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που ισορροπεί τις ανθρώπινες ανάγκες με τις απαιτήσεις των φυσικών οικοσυστημάτων.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί ένα οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο δράσης με στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει πολίτες, φορείς και υπηρεσίες στην κατεύθυνση της ορθολογικής διαχείρισης και της προστασίας των υδατικών πόρων.”
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω
Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό
Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας