Η παρουσίαση του (βιβλίου – CD) του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, με τίτλο «70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" .

Κοινωνια Δευτέρα, 4η Μαρτίου 2019
8b4388004d4e34bd2238ed3e9d36faa6.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της 3ης Μαρτίου 2019, η παρουσίαση του (βιβλίου – CD) του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου με τίτλο «70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" στην κατάμεστη αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Κω, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του σωματείου κ. Πόπη Μαύρου η οποία και παρουσίασε το βιβλίο με τη βοήθεια του Νίκου Χούλη στην προβολή εικόνων.

Η κ.Μαύρου με μεγάλη συγκίνηση παρουσίασε το βιβλίο λέγοντας ότι είναι ένα βιβλίο που διαχωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος σχηματίζεται μια εικόνα της ιστορικής περιόδου μέσα στην οποία εκτυλίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν στην εθνική ταυτότητα της Δωδεκάνησου. Περιέχει σύντομα αποσπάσματα που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα της Δωδεκανήσου, στο μεγάλο Καλύμνιο πατριώτη και αγωνιστή Σκεύο Ζερβό, αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό από Κάλυμνο και Ρόδο, της περιόδου 1912- 1948.

Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν «Τα τραγούδια της λευτεριάς» τραγούδια που μιλούν για τους αγώνες των Δωδεκανησίων, για την ψυχή του αδούλωτου λαού της Δωδεκανήσου.

Το βιβλίο «70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" είναι ένα βιβλίο που αφήνει στις νέες γενιές μια κληρονομιά θάρρους και ελληνικής λεβεντιάς.

Τη μουσική επιμέλεια, επεξεργασία και καταγραφή των μουσικών κειμένων στο πεντάγραμμο έκανε ο καθηγητής μουσικής Σωτήρης Κυπραίος.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε η Φιλαρμονική Ηρακλειδών υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα. Μέλη της ομάδας παραδοσιακού τραγουδιού του Λ.Ε.Κ. ερμήνευσαν τραγούδια του CD. Ξεκίνησαν με τα δίστιχα της Λευτεριάς, τα οποία ερμήνευσε εξαιρετικά η μαθήτρια του Λυκείου Ελληνίδων Κω Γεωργία Αβρίθη και έκλεισαν με τον ύμνο της Δωδεκανήσου "Δώδεκα Αψίδες".

Τη χορωδία συνόδευσαν οι παραδοσιακοί μουσικοί της Καλύμνου Μανόλης Φράγκος (βιολί), Μανόλης Τσουνιάς (λαούτο) και Κατερίνα Κυράννη (σαντούρι).

Τα τραγούδια προλόγιζε η κ.Στέλλα Κουτρουμάνη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κώου και Νισύρου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

abriuh

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-20-094600.png
Λούης Χατζηάμαλλος: Ας μην ποινικοποιήσουμε τα πάντα

Τις ανησυχίες του για την παρέμβαση σχετικά με το μοίρασμα φυλλαδίων από την ΚΝΕ έξω από το Γυμνάσιο Κω εκφράζει ο Λούης Χατζηάμαλλος, ζητώντας να μην ποινικοποιούνται οι απόψεις

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-093726.png
Ένας από τους κορυφαίους kickboxers του πλανήτη βρέθηκε στην Κω – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Chingiz Allazov στο νησί μας!

Στην Κω βρέθηκε ένας από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου kickboxing, ο Chingiz Allazov, στο πλαίσιο προπονητικής συνάντησης που διοργάνωσε η σχολή πολεμικών τεχνών PMA Kos του Νίκου Παπανικολάου

stighmiotipo-othonis-2026-10-20-085304.png
ΚΚΕ Κω - Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Κω: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα της Κ. Σβυνου

Για συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών κατηγορούν την εντεταλμένη συντονίστρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κ. Σβύνου οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κω

deh.jpg
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη στο νησί της Κω - Δείτε τις περιοχές

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε συγκεκριμένες περιοχές στο νησί της Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας