Οι 13 του ΔΗΡΑΣ Κω προς την Υπ. Εργασίας Αχτσίογλου: Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να μείνουμε απλήρωτοι και να αναγκαστούμε να φύγουμε

Πολιτικη Δευτέρα, 11η Φεβρουαρίου 2019
8bf3acb27542b3b6e6342e56fcb03480.jpg

Προς : κα Αχτσιόγλου Έφη

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κυρία Υπουργέ,

διαβάσαμε με προσοχή την απάντησή σας στον Βουλευτή Ηλία Καματερό για την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ Κω και εκτιμούμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε για ορισμένες σημαντικές πλευρές της υπόθεσης.

Σημειώνετε στην απάντησή σας στον κ. Καματερό ότι η επιχείρηση επικαλείται πως αδυνατεί να καταβάλει μισθοδοσία διότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Έτσι είναι. Δεν σας είπε όμως γιατί δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Είναι άλλωστε η αλήθεια που δέχτηκαν όλα τα Δικαστήρια μέχρι σήμερα και μας έχουν δικαιώσει, Πρωτοδίκως και στο Εφετείο. Είναι η αλήθεια που δέχτηκε το Δικαστήριο της Κω και καταδίκασε την Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ για μη καταβολή δεδουλευμένων το πρώτο τρίμηνο του 2015. Διότι δεν μιλάμε για μια πρόσκαιρη αδυναμία αλλά για χρόνια κατάσταση παραλυσίας στην οποία έχει οδηγήσει το Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό η δημοτική αρχή Κω, που διοικεί την επιχείρηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, αυτή η δημοτική αρχή και η οριζόμενη από αυτήν πλειοψηφία του Δ.Σ. που διοικεί την μονομετοχική δημοτική επιχείρηση ειδικού σκοπού η οποία έχει ως μοναδικό ιδιοκτήτη το Δήμο Κω (ΔΗΡΑΣ Κω), με δόλο και σκοπιμότητα άλλαξε το καταστατικό της επιχείρησης και μείωσε την ετήσια χρηματοδότηση σε σημείο που να μην επαρκεί ούτε για την κάλυψη της μισής ετήσιας μισθοδοσίας.

ΜΕΘΟΔΙΚΑ με ΔΟΛΟ και ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΑ οδήγησαν σε άδεια ταμεία την επιχείρηση όχι γιατί δεν έχουν χρήματα αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πληρώσουν. Άλλωστε αυτοί οι ίδιοι επαίρονται ότι ο Δήμος Κω διαθέτει αποθεματικό εκατομμυρίων αλλά τους εργαζόμενους δεν τους πληρώνουν.

Απόδειξη αυτού του γεγονότος ότι μας χρωστάνε όσα επιδίκασε το Εφετείο Δωδεκανήσου, χρωστάνε σε 3 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χρωστάνε σε κάποιους που βγήκαν σε σύνταξη, χρωστάνε και σε όσους έχουν απομείνει στο ΔΗΡΑΣ. Χρωστάνε μισθούς, χρωστάνε παντού.

Άφησαν συνειδητά άδεια ταμεία και προκάλεσαν δολίως τη μη καταβολή της μισθοδοσίας μας, με μεθοδευμένη την καθυστέρηση καταβολής των μισθών μας. Όλα αυτά με κύριο στόχο να μείνουμε απλήρωτοι και να αναγκαστούμε να φύγουμε.

Δεν τους ενδιέφερε εξαρχής το γεγονός ότι απέναντί τους είχαν 14 εργαζόμενους που ζούσαν αυτοί και οι οικογένειές τους αποκλειστικά από την εργασίας τους. Δεν είχαν ούτε εισοδηματίες ούτε χομπίστες αλλά σκληρά εργαζόμενους που είχαν ταυτίσει τη ζωή τους με το λειτούργημα της ενημέρωσης. Που εργάζονταν άπειρες ώρες περισσότερες από τις νόμιμες, δίχως να απαιτήσουν ούτε μια δεκάρα υπερωρία ή αμοιβή της υπερεργασίας, Σάββατα και Κυριακές, γιορτές και αργίες.

Έβαλαν απέναντί τους και προσπάθησαν να εξοντώσουν ανθρώπους της σκληρής εργασίας, γονείς με μικρά παιδιά, με φοιτητές, με ανθρώπους του μεροκάματου που δίχως αυτό οδηγούνταν στην εξαθλίωση.

Αυτό ήθελαν. Να μας εξαθλιώσουν. Να μείνουμε απλήρωτοι και υπό το βάρος των τεράστιων αναγκών για την επιβίωσή μας να αναγκαστούμε να φύγουμε δίχως να καταβάλουν καν τη νόμιμη αποζημίωση.

Μας συμπεριφέρθηκαν με ατιμία. Όπως ούτε ο χειρότερος εργοδότης δεν συμπεριφέρεται στους εργαζόμενούς του σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Και το έκαναν αυτοί που ενώ ο Κωακός λαός τους έστειλε να διαχειριστούν τις δημόσιες υποθέσεις του τόπου μας με ήθος και ευθύνη, ξεπέρασαν κάθε όριο δικαίου. Με έλλειψη αρετής που πρέπει να διακρίνει όποιον διαχειρίζεται δημόσια πράγματα, για το κοινό καλό.

Όλα αυτά και πολλά που έχουν συμβεί δείχνουν το δόλο και τη σκοπιμότητα των πράξεών τους. Μάλιστα διακινούν χρήματα, άγνωστο πως, παρότι έχουμε κάνει κατάσχεση στους λογαριασμούς του ΔΗΡΑΣ.

Αυτά έχουν πράξει και συνεχίζουν να πράττουν σε βάρος μας φτάνοντας μάλιστα να ζητούν από τον Άρειο Πάγο, στην υπόθεσή μας που εκδικάζεται στις 12 Φεβρουαρίου 2019, να μας απολύσει και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Εφετείου που μας δικαιώνει.

Κυρία Υπουργέ, αν μετά από 4 χρόνια που συνεχίζεται αυτή η κατάσταση 13 εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρούνε στην πράξη το δίκιο που τους έχει αποδώσει η ίδια η Ελληνική Δικαιοσύνη, τι να πούμε; Όσα πρόστιμα και να τους βάλετε δεν έχουν αντίκρυσμα γιατί και αυτά θα τα πληρώσει ο Κωακός λαός και όχι οι πραγματικά υπεύθυνοι.

Κως, 6 Φεβρουαρίου 2019

Οι εργαζόμενοι στο ΔΗΡΑΣ Κω


Πατήστε εδώ για να δείτε την απάντηση της υπουργού Εργασίας στην αναφορά του Καματερού για τους εργαζόμενους στο ΔΗΡΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 8:26ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας