Δημήτρης Γάκης στη Βουλή: «Προσηλωμένοι στο στόχο μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προοπτική του Αρχιπελάγους»

Πολιτικη Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019
e8e957cec84ba84148b616c07267adc1.jpg

Για τη συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βιώνουν πιο έντονα το μεταναστευτικό και την πρόταση του για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις αεροπορικές συγκοινωνίες, μίλησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Στη συζήτηση για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στη σημασία τόσο της συγκεκριμένης διάταξης στα νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το πιο μεγάλο βάρος στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην Ευρώπη με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ζήτημα, όσο και στο σύνολο των θετικών παρεμβάσεων που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στη νησιωτική Ελλάδα την τελευταία 4ετία.

«Είναι τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για την ενίσχυση των Περιφερειών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα λιμενικά έργα και η ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών στα νησιά μας, οι δράσεις του «Φιλόδημου», είναι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε στον τουρισμό, στην υγεία, στο μικρομεσαίο επιχειρείν, η είσοδος στην ψηφιακή εποχή ακόμη και για το πιο απομακρυσμένο χωριό της νησιωτικής χώρας. Είναι, εν τέλει, η εφαρμογή του εμβληματικού μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά μας που προχωράει δυναμικά και αποφασιστικά. Έργο, που διεκδικούσαν επί χρόνια οι νησιώτες και ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να το υλοποιήσει», υπογράμμισε ένα προς ένα τα μέτρα της Κυβέρνησης στις νησιωτικές περιοχές ο Δημήτρης Γάκης.

Για το «αεροπορικό μεταφορικό ισοδύναμο»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στην πρότασή του για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές συγκοινωνίες, «με ένα λειτουργικό μηχανισμό που θα μειώνει το κόστος των αεροπορικών συγκοινωνιών μέσα στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, του ποσού δηλαδή που δικαιούνται τα νησιωτικά νοικοκυριά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», εξήγησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Για τη μικροπολιτική της ΝΔ και την ουσία της «Νησιωτικότητας»

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης στηλίτευσε την μικροπολιτική και επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «νησιωτικό» ΦΠΑ, «ένα θέμα που απασχολεί τις νησιωτικές κοινωνίες τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, ξεχνώντας ότι η απόφαση για την κατάργησή του πάρθηκε σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, απ’ όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις, με το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους θεσμούς. Και σήμερα, που βγάλαμε τη χώρα από την κρίση, η εμμονή σε τετριμμένα επιχειρήματα από αυτούς που μας οδήγησαν στα μνημόνια, δείχνει μικροκομματική σκοπιμότητα. Δεν αφορά τους νησιώτες και τα σημερινά πραγματικά τους προβλήματα», είπε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε ώριμα, με χαμηλούς τόνους, με δημιουργική αντιπαράθεση, ένα ζήτημα που είναι αποδεκτό από όλους και να αφήσουμε την «πόλωση» που αυτές τις μέρες ζούμε στο περιθώριο, για να μπορέσουμε να έχουμε παραγωγικά αποτελέσματα για τους νησιώτες και όλους τους πολίτες της Χώρας».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

VIDEO
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
20 °C
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 9:56ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας