Να αποζημιώνονται οι αλιείς από καταστροφές ζήτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην ομιλία του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για θέματα Αλιευτικής Πολιτικής.
«Υπάρχει φοβερό πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των αλιέων, από τις καταστροφές που υφίστανται. Ενώ οι αγρότες δικαιούνται αποζημιώσεων σε οποιαδήποτε καταστροφή, οι αλιείς δεν δικαιούνται και αυτό είναι μεγάλη αδικία.
Ξέρουμε πολλές φορές τι καταστροφές υφίστανται στα δίχτυα τους και γενικότερα στα εργαλεία τους, τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν και μάλιστα δουλεύουν πολύ λιγότερες ημέρες από τους αγρότες λόγω του καιρού.
Λόγω κυρίως των ζημιών στα εργαλεία τους θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτοί όπως και οι υπόλοιποι αγρότες στις αποζημιώσεις τις οποίες πρέπει να παίρνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Καματερός.
Επίσης υπογράμμισε την σημασία της ρύθμισης της θαλάσσιας χωροταξίας ιδιαίτερα για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την Κάλυμνο, που ένα μέρος μιας ιχθυοκαλλιέργειας επικάλυπτε μια περιοχή στην οποία προγραμματίζεται να γίνει θαλάσσιο πάρκο.
Τέλος ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των αδειών για τον τόνο στους Καλύμνιους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Καλύμνιοι δε βάζουν πρόβλημα να μην πάρουν άλλοι άδεια, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό προσκρούει και αυτό πρέπει να το δει το Υπουργείο, στην ποσόστωση που υπάρχει στην Ε.Ε..Έτσι πρέπει να λυθεί το θέμα και όχι να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος παίρνει περισσότερες άδειες ή όχι».
Γραφείο Τύπου
Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό
Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας