Ο Δήμος Νισύρου στηρίζει τους εργαζομένους, στη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού

Πολιτικη Πέμπτη, 20η Δεκεμβρίου 2018
d501555f9e4ff30e3c90d1fd6bb619c4.jpg

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την κατάθεση αιτήματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νισύρου, αποφάσισε ομόφωνα, στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, την πλήρη στήριξη των εργαζομένων, στη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, από το Πάσχα του 2013 έως το Πάσχα του 2018.
Μάλιστα, στην ίδια απόφαση, επισημαίνεται ότι, σε τυχόν θετική απόφαση του δικαστηρίου, η δημοτική Αρχή δεν θα προχωρήσει σε άσκηση έφεσης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι, ο ίδιος έστειλε επιστολή στις 20/06/2017 με αρ. πρωτ:1827 στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου ζητούσε να επιτραπεί στο Δήμο να καταβληθεί ο 13ος και 14ος μισθός στους εργαζόμενους, ο οποίος καταργήθηκε από το 2011 με την ισχύ του πρώτου μνημονίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε όπως καταβληθούν τα οφειλόμενα στα επόμενα 3 χρόνια.

Σε απάντηση του το Υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 18/09/2017 και αρ. πρωτ:20953 ανέφεραν ότι, δεν είναι δυνατή η αναδρομική χορήγηση των επιδομάτων στους υπαλλήλους του Δήμου Νισύρου, καθώς αυτά καταργήθηκαν με το Ν. 4093/2012 αρ.1 παρ.β΄ υποπαρ. β4΄.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, σε συνάντηση που είχαν την 31η Οκτωβρίου του 2017, ότι εάν χρειαστεί, θα παραβρεθεί στο δικαστήριο να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα τους, στην καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, που τους αφαιρέθηκαν από το 2011 έως το 2017.

«Αποτελεί πάγια θέση της δημοτικής αρχής ότι η επιτυχία στο έργο του δήμου μας έρχεται μόνο με συλλογική προσπάθεια με την κοινωνία και με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ο καθένας να βοηθά τον άλλο και όλοι να έχουν μερίδιο των ανταμοιβών σε μια Νίσυρο της προόδου με εργαζόμενους που έχουν αποδοχές αντάξιες για αξιοπρεπή διαβίωση», τονίζει ο Δήμος..

epoli.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250818_125005_copy_1600x1200.jpg
Κραυγή αγωνίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κω για να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.

stighmiotipo-othonis-2025-08-18-094233.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Χαλήλ Τλε

Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
30 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 7:12ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency