Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Θέλουν τα νησιά από τους Λειψούς ως τη Θάσο

Πολιτικη Πέμπτη, 20η Δεκεμβρίου 2018
9abcd1bdf4e239a72671cdf39f59b3eb.jpg

Η τουρκική προκλητικότητα είναι γνωστή, αφού σχεδόν καθημερινά ακούγονται απίστευτες δηλώσεις περί διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

Στο παιχνίδι αυτό μπήκε χθες και ο πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος είπε ότι θέλει τουρκικά όλα τα νησιά από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, ως τη Σάμο, τη Χίο τη Λέσβο, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο, ενώ διεκδικεί και το 75% της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι ο άνθρωπος που είχε προκαλέσει στο παρελθόν με τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 17 νησιά, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ανήκει στην Τουρκία.

Τώρα σε τηλεοπτική του εμφάνιση είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και πως έχει καταλάβει παράνομα την περιοχή.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας το 2009 και το 2010 επί Ερντογάν.
iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20250818_125005_copy_1600x1200.jpg
Κραυγή αγωνίας από τον Ναυτικό Όμιλο Κω για να μην χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής

Ο Ναυτικός Όμιλος Κω ζητά παραχώρηση των εγκαταστάσεων χωρίς πλειστηριασμό – Για κίνδυνο αποκλεισμού της παραλίας από μεγάλα ξενοδοχεία, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κω Νικόλ Μουζάκη.

stighmiotipo-othonis-2025-08-18-094233.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Χαλήλ Τλε

Σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου η κηδεία του.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
30 °C
Τρίτη, 19 Αυγούστου 7:11ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency