ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Ο Δήμος Κω μετατρέπει 4 παραλίες του νησιού σε πρότυπο προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ.”
Η Κως ενισχύει τις υποδομές προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να έχει ένας τουριστικός προορισμός.
Ο Δήμος Κω μετά τις υποδομές που ήδη έχει δημιουργήσει σε παραλίες του νησιού επεκτείνει το δίκτυο των παραλιών με υποδομές προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ, με 4 νέες παραλίες.
Πρόκειται για τις παραλίες Κρητικά, Τιγκάκι, Καρδάμαινα και Καμάρι, που περιλαμβάνονται στην πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κω στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».
Η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα σε δημόσιες παραλίες της νήσου Κω», συνολικού προϋπολογισμού 215.119,01€, περιλαμβάνει:
-Διάδρομο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συνολικού μήκους 556 μέτρων (πλάτους 166,5 εκ.), ο οποίος θα διαφοροποιείται από παραλία σε παραλία και θα είναι εκτυλισσόμενος. Μπορεί να φέρει φορτίο μέχρι 700 κιλά, δεν αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό ή άλλες χημικές ουσίες και αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.
-10 αμφίβια πλωτά αμαξίδια ΑΜΕΑ με εργονομική και άνετη κατασκευή που παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.
-8 προκατασκευασμένους χώρους τουαλετών για ΑΜΕΑ.
-8 αποδυτήρια για ΑΜΕΑ.
-2 μηχανήματα απομάκρυνσης λυμάτων και απολύμανσης τουαλετών.
-2 trailer μεταφοράς 4 τουαλετών ΑΜΕΑ.
-Υλικό υποστήριξης της λειτουργίας και σήμανσης των εγκαταστάσεων.
Η Κως διεκδικεί να γίνει ένα νησί-πρότυπο για τα ΑμεΑ, να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για τα άτομα με αναπηρία δημιουργώντας υποδομές προσβασιμότητας παντού.
Προχωράμε μπροστά με έργα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω
Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.
Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό
Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο
Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.
Η σύνδεση αποκαταστάθηκε
Είστε πάλι συνδεδεμένοι
Χωρίς σύνδεση
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας