O Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός στα επίσημα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Πολιτικη Πέμπτη, 6η Δεκεμβρίου 2018
2989eae6309227d614faef4b7d0aff4b.jpg

Παρουσία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στα επίσημα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Συμμετοχή του κ Γλυνού στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Καλύμνου και στη Λιτάνευση της εικόνας του.

"Η ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση του κομβικού ρόλου της Καλύμνου στην ναυτική ιστορία της Χώρας."

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, αφίχθη στην Κάλυμνο το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εκδηλώσεις των επίσημων εγκαινίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Αναλυτικότερα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ Τσίπρα.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο κ Γλυνός είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έργα και παρεμβάσεις στο νησί της Καλύμνου.

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Καλύμνου και στη Λιτάνευση της εικόνας του, παρουσία τοπικών αρχών και κυβερνητικών στελεχών.

Στη συνέχεια μετέβη εκ νέου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο όπου εγκαινιάστηκε το νέο εργαστήριο υπολογιστών,

Παράλληλα ο κ Γλυνός στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας παρακολούθησε την απονομή πτυχίων στους απόφοιτους της Σχολής Δυτών Καλύμνου από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Σαντορινιό.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός δήλωσε τα εξής:

" Η ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση του κομβικού ρόλου της Καλύμνου στην ναυτική ιστορία της Χώρας. Ήταν ένα διαχρονικά δίκαιο και εύλογο αίτημα αφενός επειδή η Κάλυμνος αποτέλεσε ένα νησί σύμβολο της ναυτοσύνης και αφετέρου διότι η σωρευμένη ναυτική εμπειρία των κατοίκων εγγυάται το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών. Ειδικότερα δε, η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού σε συνδυασμό με τη Σχολή Δυτών αποτελεί μία επαγγελματική επιλογή υψηλού κύρους και οικονομικών απολαβών. Σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τους νέους, οι απόφοιτοι των σχολών ακολουθώντας την ναυτική παράδοση του τόπου, μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Τα ζητήματα βέβαια που συνεπάγεται η νησιωτικότητα παραμένουν και για αυτό απαιτούμε επιπλέον μέτρα, παρεμβάσεις και έργα για την Κάλυμνο και το σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Διαρκές παραμένει και το αίτημα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ειδικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ενιαίο διεκδικητικό μέτωπο ώστε να υπάρξει η πίεση στην εκάστοτε κεντρική εξουσία για να βρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο και να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές."

Ο κ Γλυνός θα παραμείνει στην Κάλυμνο, όπου θα συνεχίσει επαφές και συναντήσεις με στελέχη και υποστηρικτές της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου".

Από το γραφείο τύπου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 12:20ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας