ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πλεύρης - Νικηταράς ετοιμάζονται για μπάσκετ. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των κατοίκων...

ΕΓΕ: 25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Κοινωνια Κυριακή, 25η Νοεμβρίου 2018
fc8897f456318552d23e4ef78e734acb.jpg

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται ολοένα και πιο έντονα φαινόμενα βίας κατά πολιτών.

Η βία στην οποιαδήποτε μορφή της αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απειλή απέναντι στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα όλων, ιδιαίτερα των γυναικών, των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων. Η κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και την αναγκαιότητα λήψης αποτελεσματικών μέτρων.

Στην Ελλάδα, οι έρευνες, δείχνουν ότι η έκταση του προβλήματος είναι εξαιρετικά μεγάλη. Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί δραματικά, αφού η οικονομική κρίση λειτουργεί ως ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας, γιατί η φτώχεια και η περιθωριοποίηση τροφοδοτούν τη βία.

Όσον αφορά την βία κατά των γυναικών, που αποτελεί την πιο διαδεδομένη και πιο αποσιωπημένη μορφή βίας, διαπιστώνουμε ότι παρόλο που έχει ψηφιστεί νόμος για την ενδοοικογενειακή βία με σκοπό την προστασία των γυναικών και παιδιών-θυμάτων, έχει αποδειχθεί ανεπαρκής για την καταπολέμηση της .

Η βία κατά των Γυναικών και παιδιών αποτελεί ζήτημα αιχμής για την ΕΓΕ γιατί αναιρεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Θεωρούμε ότι ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για τη ζωή.

Πιστεύουμε ότι η ανοχή στη βία των γυναικών σημαίνει ανοχή στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημαίνει αποδοχή μιας κοινωνίας μεέλλειμμα δημοκρατίας και αυτό μας αφορά όλους και όλες.

Γι αυτό εργαζόμαστε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών ώστε να απεγκλωβισθούν από την εσωστρέφεια, την άγνοια και τον φόβο εξαιτίας της βίας που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή

και ζητάμε:

* τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στο σπίτι, στην εργασία, στον δρόμο, ή στον προσφυγικό καταυλισμό.

* την σχεδιασμένη πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και άλλων μορφών βίας από ένα κράτος δικαίου

* την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών

*την ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και όλων των υποστηρικτικών δομών ώστε όσες γυναίκες βρουν τη δύναμη να «σπάσουν τη σιωπή» να έχουν ουσιαστική πολλαπλή βοήθεια, στήριξη, προστασία, φροντίδα υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και δικαίωση.

Η 25η Νοεμβρίου, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών- που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μόλις στις 17 Δεκεμβρίου 1999- καταδεικνύει τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων γυναικών θυμάτων βίας στην παγκόσμια κοινότητα. Αποτελεί την αφορμή για να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα της σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά των γυναικών είναι υπαρκτό, εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει όλοι/ες ,πολιτεία και κοινωνία να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του.

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ksigh.jpg
Εγκαινιάστηκαν οι τρεις κλειστοί αθλητικοί θόλοι στην Κω. Οι δεσμεύσεις Νικηταρά - Πλεύρη για νέα έργα και η συνάντηση με κατοίκους του Πυλίου

Πραγματοποιήθηκαν στο Ζηπάρι τα εγκαίνια των τριών νέων κλειστών αθλητικών θόλων της Κω, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δεσμεύτηκε για νέα ανταποδοτικά έργα

0e21703e-4079816.jpg
Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στο δημοσιεύμα του Νίκου Μυλωνά

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του

stighmiotipo-othonis-2026-10-21-125309.png
Nομαρχιακή Eπιτροπή Bορείων Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ: «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την ενημέρωση και την ειρηνική διαμαρτυρία»

Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα

enwsh-ksenodoxwn-kw.webp
Ένωση Ξενοδόχων Κω: Διαμαρτυρία για την παράνομη εγκατάλειψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε προαύλιους χώρους ξενοδοχείων

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 11:02ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας