ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Από τη μία έστελναν παράνομους μετανάστες, από την άλλη εγκαινίαζαν θόλους...

Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ΔΕΗ. Πώς θα τις αποφύγετε;

Advertorial Δευτέρα, 5η Νοεμβρίου 2018
b9145689a870872dc0a7db144c66b0c5.jpg

Όπως ανακοίνωσε ο υπ. κ. Σταθάκης η ΔΕΗ ετοιμάζετε για νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια η τιμή που χρεώνει η ΔΕΗ έχει αυξηθεί δεκάδες φορές παρόλ’ αυτά ακούμε διαρκώς για μία ΔΕΗ έτοιμη να πτωχεύσει από τα χρέη και για απαρχαιωμένο δίκτυο που προκαλεί συνεχώς black-outs. Είναι λοιπόν εύλογο να αναρωτιόμαστε όλοι πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση. Όλοι μιλάνε για ρευματοκλοπές αλλά όταν το πρόβλημα ποσοτικοποιείται τα ποσοστά είναι πολύ μικρά.

Η αιτία του υψηλού κόστους ρεύματος εν μέρει βρίσκεται πίσω από τα υψηλά πρόστιμα που λαμβάνουμε για τη μη συμμόρφωση με τα διεθνώς συμφωνηθέντα μέτρα για τη μη χρήση του λιγνίτη.

Πώς μπορούμε να γλιτώσουμε όλες αυτές τις αυξήσεις όμως; Αν το δούμε από την πλευρά του κράτους ή της ΔΕΗ, προφανώς η πρώτη λύση είναι η μείωση χρήση λιγνίτη για την παραγωγή ρεύματος και η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά κλπ.).

Από την πλευρά του καταναλωτή-χρήστη οι επιλογές είναι δύο:

  1. 1. Υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του λογαριασμού ρεύματος έως και 70% εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό συμψηφισμού (net metering). Με το φωτοβολταϊκό net metering αφαιρείται η παραγωγή του φωτοβολταϊκού από την κατανάλωση του κτιρίου. Υπογράφεται σύμβαση για 25 έτη και η ενέργεια που περισσεύει πχ το καλοκαίρι μπορεί να επιστραφεί το χειμώνα με μέγιστο χρόνο κατανάλωσης τα 3 έτη. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο συμψηφισμός γίνεται ενεργειακά σε kwh και όχι λογιστικά με χρήματα κατά συνέπεια όσες αυξήσεις και να γίνουν στους λογαριασμούς ΔΕΗ ο ιδιοκτήτης ενός φωτοβολταϊκού net metering δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.
  2. 2. Μπορεί να διακόψει τη σύνδεση με τη ΔΕΗ και να τροφοδοτήσει το σπίτι ή την επιχείρησή του με ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες. Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς το Δημόσιο Δίκτυο και συνήθως χρησιμοποιούνται σε απομακρυσμένες κατοικίες ή εξοχικά, σε επιχειρήσεις που θέλουν αδιάλειπτα παροχή ρεύματος ή σε κτίρια που δεν δύναται να αδειοδοτηθούν. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται επικουρικά και ανεμογεννήτριες όπου το αιολικό δυναμικό είναι επαρκές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού δεν φοβούνται καμία αλλαγή στις χρεώσεις ΔΕΗ.

ice screenshot 20181105 114730

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι από όποια σκοπιά και αν το δεί κανείς τα φωτοβολταικα είναι η λύση στις επερχόμενες και μελλοντικές αυξήσεις των τιμών του ρεύματος. Αρκεί κάθε ενδιαφερόμενος να συλλογιστεί σε συνεργασία με έμπειρο μηχανικό σε φωτοβολταϊκά τα θετικά και τα αρνητικά κάθε σχήματος και να επιλέξει το φωτοβολταϊκό που του ταιριάζει είτε αυτόνομο είτε net metering.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
stighmiotipo-othonis-2026-10-22-160328.png
Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Φαρμάκης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Φαρμάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 67 ετών

stighmiotipo-othonis-2026-10-22-123504.png
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη Βαριά προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κάλυμνο

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στο ελικοδρόμιο της Καλύμνου. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους

viber_image_2026-10-22_11-06-17-778.jpg
Κάλυμνος: Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι 6 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από την Κω πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο στρατόπεδο της Καλύμνου, με τους έξι επιβαίνοντες να εξέρχονται σώοι και καλά στην υγεία τους

astynomianew.webp
Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Πυλί για ρύπανση του περιβάλλοντος

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Πυλί της Κω, καθώς είχαν εναποθέσει σε χώρο της περιοχής διάφορα απορρίμματα δημιουργώντας εστία μόλυνσης

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
21 °C
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 1:11ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας