ΣΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΑ
Πλεύρης - Νικηταράς ετοιμάζονται για μπάσκετ. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των κατοίκων...

Γιώργος Κουτσός: Με νέα επένδυση €1,2 εκατ. φέρνει ξανά στη ζωή το ιστορικό Albergo Gelsomino στην Κω

Κοινωνια Παρασκευή, 26η Οκτωβρίου 2018
081a40a5fec0760f844e2f3d3fe71623.jpg

Της Όλγας Μπαλαφούτη

Μπορεί να είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, ωστόσο ποτέ δεν «έφυγε» ουσιαστικά από την πατρίδα του, το νησί της Κώ. Ο Γιώργος Κουτσός, επιτυχημένος επιχειρηματίας με πλούσια δραστηριότητα στο Μανχάταν, εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το τρίτο «στολίδι» του στην Κω, το Albergo Gelsomino, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με 8 πολυτελή δωμάτια, που ήρθε να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του, μετά τα Αqua Blu Boutique Hotel & Spa και Pelagos Suites Hotel & Spa.

Όπως λέει ο ίδιος, χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια, «χωρίς επιδοτήσεις» τις επενδύσεις του στην Κω.

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη επιχειρηματική του κίνηση, που έφθασε τα 1,2 εκατ. ευρώ για το ιστορικό Albergo Gelsomino, ή αλλιώς το ξενοδοχείο Γιασεμί, ήταν και ένα προσωπικό στοίχημα. Ο τρόπος να αναβιώσει τις μνήμες που είχε από το μέρος εκείνο, σαν παιδί. «Ήταν το μέρος που κάναμε τα πρώτα μας μπάνια», εξιστορεί στο newmoney.gr, ο κ. Κουτσός και πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, περιγράφει πώς ο πατέρας του επισκεπτόταν το μέρος και έβλεπε τους Ιταλούς να χορεύουν και να διασκεδάζουν.

Πρόκειται για ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία. Σχεδιάστηκε το 1927, έγινε ξενώνας για τους Ιταλούς αξιωματούχους μέχρι την Δικτατορία των Συνταγματαρχών, έπειτα μετατράπηκε σε Λέσχη Αξιωματικών μέχρι να περάσει στα χέρια του Δήμου, όπου τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια έμεινε κλειστό, σε άσχημη κατάσταση.

Giorgos_Koutsos.jpg

Το Μάιο του 2017, ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό του Δήμου της Κω, η «Γ. Κουτσός ΙΚΕ» υπέγραψε την μίσθωση του κτιρίου για διάστημα 20 χρόνων. Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι, μετά από 90 χρόνια, το κτίριο κατάφερε να ανακτήσει την απαράμιλλη ομορφιά και το χαρακτήρα του. Διαθέτει οκτώ δωμάτια από 35 έως 45 τ.μ. το καθένα, ιδανικός προορισμός για εύπορους τουρίστες και στόχος του ομογενή από την Αμερική είναι το Albergo Gelsomino να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση.

Η δεύτερη επένδυσή του, το Aqua Blu Boutique Hotel & Spa άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2012 και είναι από τα πρώτα boutique ξενοδοχεία στο νησί της Κω και μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Μια επένδυση ύψους 7 εκατ. Ευρώ για την μετατροπή ενός ερειπωμένου χώρο στο Ακρωτήρι σε ένα κτίσμα που ξεχωρίζει για τα γεωμετρικά σχήματα, το μινιμαλισμό του και τους γήινους τόνους στα 53 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει.

kos1.PNG

Βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο, σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, ενώ τόσο η εξωτερική πισίνα, με τα εντυπωσιακά κρεβάτια – ξαπλώστρες μέσα στο νερό, αλλά και ο χώρος για γυμναστική και το κέντρο Spa προσφέρουν στους πελάτες του ξενοδοχείου μία αξέχαστη εμπειρία απόδρασης και αναζωογόνησης.

aquablukos.PNG

Το Pelagos Suites Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο του κ. Κουτσού στο νησί, ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 και ανακαινίστηκε το 2010, με την αρχική επένδυση να υπολογίζεται περι τα 4,5 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 650 κλίνες, βρίσκεται στην παραλία Λάμπη της Κω και είναι φιλικό προς τις οικογένειες με μεγάλους εξωτερικούς χώρους, πολλές πισίνες, μπαρ και εστιατόρια καθώς και ένα απολαυστικό κέντρο σπα..

newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ksigh.jpg
Εγκαινιάστηκαν οι τρεις κλειστοί αθλητικοί θόλοι στην Κω. Οι δεσμεύσεις Νικηταρά - Πλεύρη για νέα έργα και η συνάντηση με κατοίκους του Πυλίου

Πραγματοποιήθηκαν στο Ζηπάρι τα εγκαίνια των τριών νέων κλειστών αθλητικών θόλων της Κω, παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δεσμεύτηκε για νέα ανταποδοτικά έργα

0e21703e-4079816.jpg
Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη στο δημοσιεύμα του Νίκου Μυλωνά

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, απαντά σε δημοσίευμα για την παρουσία του στην Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του

stighmiotipo-othonis-2026-10-21-125309.png
Nομαρχιακή Eπιτροπή Bορείων Δωδεκανήσων ΠΑΣΟΚ: «Η Δημοκρατία δεν φοβάται την ενημέρωση και την ειρηνική διαμαρτυρία»

Με αφορμή τη συζήτηση στην Κω για τη διανομή φυλλαδίων της ΚΝΕ έξω από σχολείο, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η ειρηνική διαμαρτυρία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα

enwsh-ksenodoxwn-kw.webp
Ένωση Ξενοδόχων Κω: Διαμαρτυρία για την παράνομη εγκατάλειψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε προαύλιους χώρους ξενοδοχείων

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Κω για το συνεχιζόμενο φαινόμενο εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων στους προαύλιους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
19 °C
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 12:54ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας