Σε συνέχεια του κύκλου συναντήσεων με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας είχαμε την τιμή να συναντηθούμε, χθες (24.10.2018), με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης το ζήτημα της λειτουργίας του δημοτικού σφαγείου. Μας ενημέρωσαν ότι το σφαγείο ξανακλείνει!
Ενώ όπως ήδη έχουμε επισημάνει μας επιβεβαίωσαν ευθαρσώς ότι για την αποσπασματική και οριακή λειτουργία του σφαγείου καταστρατηγείται ο κανονισμός λειτουργίας.
Εστίασαν στο γεγονός ότι πρέπει να προκαταβάλουν τα ληστρικά τέλη και ότι κάποια από τα τέλη που καταβλήθηκαν άστοχα το περσινό Πάσχα δεν έχουν ακόμα επιστραφεί στους κτηνοτρόφους.
Μας ενημέρωσαν για την προσπάθεια που ξεκινούν για τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού σχήματος.
Καταθέσαμε την ξεκάθαρη πολιτική μας πρόταση για την στήριξη των κτηνοτρόφων και του δικαιώματος κάθε Κώου πολίτη να αγοράζει ντόπιο κρέας σε λογικές τιμές.
Ο πρωτογενής τομέας είναι εφάμιλλος του τουριστικού. Με την ίδια λογική που χρηματοδοτείται ο τουρισμός (αν και στην παρούσα φάση υποχρηματοδοτείται και ο τουρισμός) από το δήμο θα χρηματοδοτηθεί και η λειτουργία του σφαγείου και όχι μόνο.
Δεσμευτήκαμε:
Η νέα δημοτική περίοδος που για εμάς ξεκινάει από την επομένη των δημοτικών εκλογών και όχι με την ανάληψη των καθηκόντων μας, θα μας βρει έτοιμους για ΔΡΑΣΗ σε όλους τους τομείς πολιτικής.
Μαζί με την κοινωνία στις 26 Μαΐου ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση!
Αύριο Τετάρτη στις 20:00!
Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διάθεση σχολικών ειδών
''Αυτή είναι η «ισχυρή Κως» που μας έταξαν;''