Τούρκος υπουργός Άμυνας: "Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα στο Αιγαίο"

Πολιτικη Τετάρτη, 24η Οκτωβρίου 2018
1a4f7e33271399ca6899bb6cb9e4d86a.jpg

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

"Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα στο Αιγαίο" δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μια μέρα μετά τις απειλές της Τουρκίας προς την Αθήνα πως ενδεχόμενη επέκτατη των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια θα είναι αιτία πολέμου.

Μιώντας για την ανατολική Μεσόγειο ο Ακάρ υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρεμβαίνει στις δραστηριότητές της στην περιοχή, αφού η Άγκυρα είπε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το τουρκικό πλοίο Barbaros στην περιοχή.

Στην συνέντευξή του στο Anadolu, ο Ακάρ δήλωσε ότι κανένα έργο δεν ήταν δυνατό στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου, μιας αποσχισθείσας χώρας που αναγνώρισε μόνο η Άγκυρα. Τονίζει επίσης ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σε οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι χθες η Τουρκία προειδοποίησε πως ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί casus beli.

Την ίδια ώρα για οπισθοχώρηση της Ελλάδας στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, μετά τις Τουρκικές απειλές, κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας, για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, που ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στη Βουλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2:29ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας